Extra vrijwilligersreizen toegevoegd - ontdek de nieuwe bestemmingen

08 februari 2024

Na de lancering van ons kampaanbod in november heeft ons team allesbehalve stil gezeten. Zie hier: er staan 16 nieuwe vrijwilligersreizen online op 9 extra bestemmingen dichtbij en ver weg!

Vrijwilligerswerk Quaregnon Belgie

Vrijwilligerswerk - Dicht bij huis

In eigen land is er heel wat extra leuks voor wie bij wil leren over een ecologischer leven! In het ecocentrum van Quaregnon ga je met klei-technieken aan de slag. Of klus je liever mee op een ecologische hoeve nabij Kortrijk die zich inzet voor jongeren in moeilijke situaties?

Voor wie er in eigen land toch graag een internationale ervaring van maakt, zijn de projecten in Brugge, waar je samenwerkt met internationale vrijwilligers, en het project in Heusden-Zolder, waar je je inzet in een opvangcentrum voor vluchtelingen, dan weer aanraders!

  • Quaregnon – 29/07 tot 02/08 - 18-30 jaar
  • Heule – 14/07 tot 28/07 - 18-30 jaar
  • Brugge – 01/07 tot 05/07 - 18-30 jaar
  • Heusden-Zolder – 15/07 tot 21/07 - 18-30 jaar

In verrassend Duitsland vallen er drie nieuwe projecten te ontdekken.
Help je in Herne, vlakbij Dortmund, een educatief circus van locatie verhuizen en twee oude circuswagens opbouwen tot Tiny Houses?
Of renoveer je een oud slachthuis tot socio-culturele ontmoetingsplek in het oosten van Duitsland?
Ook het oude treinstation van Schopfheim is in volle transformatie naar een ‘ontmoetingsstation’ en kan jouw hulp gebruiken!
Stuk voor stuk unieke en boeiende projecten die popelen om je te ontvangen!

  • Duitsland – Herne – 23/06 tot 06/07 - 18-30 jaar
  • Duitsland – Jena – 18/08 tot 31/08 - 18-30 jaar
  • Duitsland – Schopfheim – 24/08 tot 07/09 - 18-30 jaar

Tussen 15 en 18 jaar oud en je wil la douce France als vrijwilliger ontdekken én daarbij ook uitwisselen met franse jongeren? "Mais oui bien sûr!" Ga samen met je groepsgenoten aan de slag in een pittoresk dorpje nabij Toulouse.

Vrijwilligerswerk - Verder weg

In het prachtige Estland help je bij de renovatie van een natuurschool én werk je mee aan de onderhoud van een nationaal park.

Ook in Bosnië en Herzegovina werk je ten voordele van een ecologisch project. Je bouwt er een tijdens de burgeroorlog verwoest dorp mee om tot ecologische gemeenschap. Een uniek project waarbij je intussen bijleert over de turbulente geschiedenis van de regio.

In Tsjechië kan je dan weer technisch aan de slag in een zorgboerderij óf in een centrum voor mensen met een beperking. Je helpt deze hartverwarmende projecten en ontdekt tijdens de vrije momenten de ongerepte regio. Ook een bezoek aan de prachtige hoofdstad Praag mag niet ontbreken!

  • Tsjechië (zorgboerderij) – 31/08 tot 15/09 - 18-30 jaar
  • Tsjechië (centrum mensen met beperking) – 15/09 tot 30/09 - 18-30 jaar

Wil je je als vrijwilliger liever inzetten voor een zinvol sociaal project? Dan is het project in Brezovica in Kroatië iets voor jou! Je helpt er Caritas bij de verzorging van kids en jongeren met een beperking en bij de organisatie van creatieve en ontspannende activiteiten.

  • Kroatië – 27/07 tot 13/08 - 18-30 jaar

Vrijwilligerswerk - Ver weg

Ook voor wie ver weg de handen wil opstropen zijn er nieuwe opties!

Help je in het zonnige Kaapverdië bij het organiseren van diverse activiteiten voor de kinderen van het eiland? En bouw je mee aan een buitenklasje waar de kids toneel kunnen spelen? Intussen verken je het adembenemende eiland met kleurrijke dorpjes en azuurblauwe wateren.

Kaapverdië – 29/06 tot 14/07 - 18-30 jaar

In het mythische IJsland help je bij de opruim van een eiland nabij de hoofdstad Reykjavik om het klaar te maken voor het winterseizoen. Je ruimt o.a. afval op, werkt in de tuin en onderhoud wandelpaden. Ontdek daarnaast het adembenemende IJsland, met zijn indrukwekkende vulkanen, geisers, majestueuze watervallen en betoverende landschappen.

IJsland – 19/08 tot 30/08 - 18-30 jaar

Nog meer vrijwilligersreizen ontdekken? Check alle mogelijkheden


Terug naar boven