Quaregnon

BE2415 - België

Ecocentrum Oasis

In het kleine, maar drukke stadje Quaregnon biedt het ecocentrum Oasis letterlijk een oase van rust.

Het ecocentrum houdt zich bezig met praktische ecologie, en wil dus zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om zelf meer ecologisch te leven, en vooral minder afhankelijk te worden van de superwinkels. Het is een kleine 'do-it-yourself'-school met de nadruk op organisch leven (zelf groenten en fruit kweken, je eigen brood bakken, ...).

Het ecocentrum bestaat uit een groot stuk land en een klein huisje, midden in het stadje. Deze zomer staat er een stevige klus op basis van klei-technieken op het programma. De organisatie liet ons weten dat het centrum zal veranderen naar een bouwplaats deze zomer ;).


€ 50 18-30 jaar
Max. deelnemers: 8
29/07/24 > 02/08/24
DSCF8507.JPG

Vrijwilligerswerk

Het mooie ecocentrum biedt vele taken aan. Deze zomer ligt de focus op klei-technieken. Het is een stevige klus die het merendeel van de week zal innemen. 

Groepssamenstelling

De groep zal bestaan uit max 8 jongeren tussen de 18 en 30 jaar oud. 

Er gaat ook één begeleider mee, die Bouworde selecteert en opleidt. Deze persoon zal ter plaatse praktische zaken opvolgen en communiceren naar ons toe.

Dit is een kamp in samenwerking met de internationale Bouworde. Vrijwilligers vanuit andere Bouworde landen kunnen zich ook aanmelden voor dit project. Het kan dus zijn dat je met anderstalige vrijwilligers in de groep terecht komt, wat de ervaring enkel nog leuker en spannender maakt! 

Vrije tijd

In samenspraak met de organisatie ter plaatse kunnen er leuke avondactiviteiten gedaan worden. Vorige editie werd er een avondwandeling gedaan en een avondbezoekje aan een dorpje.

SDGs

Leven op het land Duurzame steden en gemeenschappen Verantwoorde consumptie en productie Partnerschap om doelen te bereiken
DSCF8376.JPG

Programma

Overdag doen jullie vrijwilligerswerk, in de avond wordt er in samenspraak met je groep iets georganiseerd. 

Verblijf

Jullie slapen in tenten op het terrein. Je neemt je eigen tenten en slaapgerief mee (matje/veldbedje + slaapgerief).

Maaltijden

Het ecocentrum voorziet 3 maaltijden per dag voor jullie. Het eten is uitsluitend vegetarisch. 

Reisgegevens

Jullie reizen op je eigen houtje naar het station van Bergen. Hier worden jullie door het project opgehaald. 

Reisgeneeskunde

Bouworde zorgt voor een basis EHBO kit. Persoonlijke medicatie pak je zelf mee.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan een (al dan niet virtuele) Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over je project en wat er van je verwacht wordt. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

29/06 - Preparee zomerkampen in eigen land

Wanneer je inschrijving afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis. Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs en extra drankjes, vervoer naar het station van Zottegem en terug naar huis,… . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte.
  • In schijven betalen: bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar Charlotte.

Terug naar boven