Rusinov

CZ2401 - Tsjechië

Verbeter de gebouwen en tuin van een gemeenschap voor mensen met en zonder beperking én organiseer activiteiten voor de bewoners

Benediktus is een plek waar mensen met een zonder beperking samenleven en -werken. Zo wil de organisatie tonen dat mensen met een beperking ook een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving. Daarnaast vinden er tal van culturele evenementen plaats.

Je helpt er bij het schilderen van de kamers, gaat aan de slag in de tuin (hout verzamelen, composthoop maken, bloemen planten, …) én organiseert en/of begeleidt ook activiteiten voor de bewoners.

Intussen is een wandeltocht in het prachtige nabijgelegen natuurgebied een must en is ook een citytrip naar een van de historische steden Praag of Brno een aanrader. En wie weet verrast de huisband (waarin mensen met en zonder beperking muziek maken) je wel met een optreden!

€ 445 18-30 jaar
Max. deelnemers: 5
15/09/24 > 30/09/24
CZ2200 Janne Heylen (2).jpg

Vrijwilligerswerk

Dit zal een combinatie zijn van technische en sociale taken, je zal kennismaken met het dagelijkse leven op het project. Je zal enkele activiteiten samen met de bewoners en medewerkers doen, daarnaast zijn er enkele onderhoudswerken uit te voeren. 

Voorbeelden:

 • Onderhoud van het domein
 • Bloemen planten
 • Hout zagen voor de winter
 • Constructiewerken
 • Compost maken
 • Schilderen
 • Fruit oogsten en drogen
 • Helpen bij de workshops

Groepssamenstelling

Je gaat in internationale groep werken. 

SDGs

Goede gezondheid en welzijn Ongelijkheid verminderen Eerlijk werk en economische groei Duurzame steden en gemeenschappen Partnerschap om doelen te bereiken
20211014_154032.jpg

Verblijf

Jullie zullen verblijven in het centrum zelf in een grote slaapzaal, er zijn matrassen aanwezig maar slaapzak neem je wel nog mee

Maaltijden

Maaltijden worden voor jullie bereid en je eet samen met de bewoners en medewerkers.

Reisgegevens

We gaan met het openbaar vervoer naar Tsjechië. Dat is een lange rit. Jullie overnachten nog in Praag om dan de volgende dag verder te reizen.
Van Praag neem je nog de bus verder naar Golcuv Jenikov. Daar worden jullie opgehaald door het project. De terugkeer is gelijkaardig.
Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Tsjechië te reizen.

 

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties.

 

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

26/06 - Preparee Tsjechië ('s avonds in Leuven)

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

16/03 - houtbewerking voor beginners
27/04 - workshop EHOB (eerste hulp op bouwkamp)

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

 • Inbegrepen: reis heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
 • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (in Tsjechië), persoonlijke medicatie en inentingen
 • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
 • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven