Laatste nieuws

Bouworde En Duurzaamheid Uitstap Bouwordebos (7) Liggend

03 oktober 2024

Bouwordebos breidt verder uit!

Goed nieuws voor de natuur!
Bouworde heeft 1,23 hectare extra bosgrond gekocht in Vresse-sur-Semois, waardoor ons Bouwordebos nu 2,7 hectare groot is – bijna vijf en een halve voetbalvelden. Het extra stuk bos werd gerealiseerd met de opbrengst van de ecotaks die vrijwilligers betalen als ze op vliegreis vertrekken. Samen met Natagora willen we dit stukje natuur beschermen en er een oerbos van maken.

Bouworde Zoekt Buddies Vierkant

25 september 2024

Bouworde zkt Buddies

Terug van vrijwilligersreis en je wil ook doorheen het jaar onze organisatie ondersteunen? Dan zijn de Bouworde Buddies perfect voor jou! 
Zet, samen met een groep gemotiveerde vrijwilligers, je talenten in om ook anderen enthousiast te maken over vrijwilligerswerk. Als Buddy blijf je betrokken en maak je deel uit van de Bouworde-familie. Je kiest helemaal zelf hoeveel tijd je erin steekt.

5

17 september 2024

Vrijwilligerswerk in 2025? - A new season is coming...

Klaar om in 2025 als vrijwilliger aan de slag te gaan bij een van onze projecten? Stip zaterdag 16/11/2024 dan zeker aan in je agenda. 16/11 trappen we een nieuw seizoen vrijwilligersreizen af en vind je het aanbod voor 2025 terug op onze website!

Keuze gemaakt? De inschrijvingen openen op zaterdag 23/11!

Vrijwilligerswerk op maat voor jeugdbewegingen - Bulgarije

05 september 2024

Vrijwilligersreis op maat met je klas of vrienden?

Afgelopen zomer genoten van je vrijwilligersreis en smaakt het naar meer? Goed nieuws!
Bouworde organiseert ook op maat gemaakte vrijwilligersreizen voor groepen vanaf 5 personen. 
Een alternatieve eindejaarsreis met je klas? Een buitenlands kamp met je jeugdvereniging, of een avontuur op maat met je vriendengroep? – het kan allemaal!

IS2201 Ward Langeraert (6)

23 juni 2024

Sterk solidair signaal: ruim 500 jongeren offeren vakantie op voor wereldwijd vrijwilligerswerk

Deze zomer trekken ruim 500 jongeren tussen 15 en 30 jaar via Bouworde vzw op vrijwilligersreis. Daarbij offeren ze een stukje van hun vakantie op om als vrijwilliger mee te werken op diverse projecten wereldwijd. 
In het licht van de recente verkiezingsuitslag is dat een krachtig en hoopvol solidair signaal!

 

Eerste hulp reistroubles

21 juni 2024

Blog - Eerste hulp bij reistroubles

De zomer lonkt, het buitenland roept!
Binnenkort zwermen ruim 500 jonge vrijwilligers de wereld in om de handen uit de mouwen te steken bij maar liefst 61 projecten. Hét uitgelezen moment om even stil te staan bij een aantal vaak (en minder vaak) voorkomende reistroubles.


Terug naar boven