Vendoli

CZ2400 - Tsjechië

Vrijwilligerswerk in Tsjechië:

Help mee op een zorgboerderij.

Duik deze zomer in een hartverwarmend avontuur en ondersteun de vzw Bonanza in Tsjechië. Bonanza zet zich in voor kansarme kinderen en families, en jij kunt helpen daar een verschil te maken! Zij hebben een drietal centra voor kinderen en jongeren waar ze tal van activiteiten mee organiseren. Naast die centra, runnen ze ook een zorgboerderij. Wij gaan terug helpen op die boerderij.

Na het succes van eerdere kampen, richten we nu onze aandacht op de renovatie van de paardenboerderij. Samen met internationale vrijwilligers ga je aan de slag met diverse technische taken, zoals het herstellen van de omheining, het schilderen van de stallen en het verbeteren van de speeltuigen voor de kinderen.

In je vrije tijd verken je de ongerepte regio, maak je onvergetelijke paardrijtochten en geniet je van de lokale cultuur. Een bezoek aan de prachtige hoofdstad Praag, een van Europa's parels, staat ook op het programma!

Doe mee en maak deze zomer memorabel terwijl je een waardevolle bijdrage levert aan de gemeenschap van Bonanza.

€ 445 18-30 jaar
Max. deelnemers: 5
31/08/24 > 15/09/24
Kruiwagenwerk 2.jpg

Groepssamenstelling

Je gaat in een internationale groep meewerken

SDGs

Ongelijkheid verminderen Duurzame steden en gemeenschappen Partnerschap om doelen te bereiken
Vendoli.JPG

Verblijf

Jullie verblijven op het centrum zelf. Aparte kamers voor jongens en meisjes. Je neemt wel een slaapzak mee

Maaltijden

Jullie helpen mee met de avondmaaltijd (lunch en ontbijt verzorgt het project). Vegetarische maaltijden zijn mogelijk. Er is ook een wasmachine aanwezig.

Reisgegevens

Je gaat met de bus tot Praag. Daarna met openbaar vervoer verder tot het project (openbaar vervoer zit niet in de prijs).

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Tsjechië te reizen.

 

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties.

 

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

26/06 - Preparee Tsjechië ('s avonds in Leuven)

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

16/03 - houtbewerking voor beginners
27/04 - workshop EHOB (eerste hulp op bouwkamp)

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

  • Inbegrepen: vlucht heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (in Tsjechië), persoonlijke medicatie en inentingen
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven