Videy

IS2400 - IJsland

Vrijwilligerswerk in IJsland

Ontdek Viðey, een historisch eiland nabij de hoofdstad Reykjavik. Het is een geliefde zomerbestemming voor zowel IJslandse als internationale bezoekers. Deze zomer kun jij meehelpen om het eiland klaar te maken voor het winterseizoen. Tijdens de avonden zullen jullie de enigen zijn op het eiland. We zullen de omgeving opfleuren door het gebied op te ruimen, vooral langs de kustlijn. Denk aan het verzamelen of opruimen van afval dat door de wind of de zee naar de oevers is gebracht.

Daarnaast staan er enkele tuinactiviteiten op het programma, evenals mogelijkheden om wandelpaden aan te leggen en te onderhouden. Goed onderhouden paden bieden bezoekers de kans om het eiland te verkennen zonder schade toe te brengen, wat niet alleen de ervaring verbetert maar ook bijdraagt aan de veiligheid van iedereen. Doe mee en draag bij aan het behoud van dit prachtige stukje natuur!

Ontdek daarnaast het adembenemende IJsland, met zijn indrukwekkende vulkanen, geisers, majestueuze watervallen en betoverende landschappen.

€ 995 18-30 jaar
Max. deelnemers: 7
19/08/24 > 30/08/24
Vragen over dit kamp? Inschrijvingen gesloten Volzet
IS1500 Mieke muylaert (44).JPG

Vrijwilligerswerk

De werkdag loopt normaal gesproken van 09:00 uur tot 17:00 uur met pauzes voor lunch en koffie; wees echter voorbereid op enige flexibiliteit vanwege het veranderlijke weer in IJsland, waardoor sommige van de geplande taken mogelijk niet kunnen worden uitgevoerd. De temperatuur kan eind augustus 's avonds dalen. Vrijwilligers moeten gemotiveerd zijn om buiten te werken en in alle soorten weer, aangezien het koud en regenachtig kan zijn. Het werkplan is flexibel en zal afhangen van de behoeften van het project. 

Omdat het meeste werk buiten plaatsvindt, wordt aangeraden warme en/of waterdichte kleding (jassen, sjaals, handschoenen en mutsen) en wandelschoenen of -laarzen mee te nemen.

SDGs

Klimaatactie Leven op het land Duurzame steden en gemeenschappen Partnerschap om doelen te bereiken
IS1700 Tina Schuddinck 1.JPG

Verblijf

Jullie slapen in een lokaal huis op Viðey Island, in gedeelde kamers. De faciliteiten zijn voorzien van een keuken, douche en een wasmachine.  Deelnemers zullen in gedeelde kamers slapen. Gelieve je eigen slaapzak mee te brengen.

Maaltijden

Jullie krijgen voedsel mee vanuit Reykjavik en zijn verantwoordelijk voor het koken en schoonmaken. Houd er rekening mee dat het verstrekte voedsel vegetarisch zal zijn. 

Reisgegevens

Jullie vliegen naar Reykjavik, daar worden jullie opgehaald door het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat om naar IJsland te reizen.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

05/05 - Preparee IJsland

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

27/04 – workshop zero waste
27/04 - workshop EHOB (eerste hulp op bouwkamp)

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

  • Inbegrepen: Vlucht heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, overnachting bij aankomst en bij vertrek in Reykjavik, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen en in Reykjavik, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven