Brezovica

HR2400 - Kroatië

Zet je in voor de verzorging en animatie van kinderen met een beperking

In het plaatsje Brezovica, nabij Zagreb, heeft Caritas Zagreb verschillende centra opgericht om mensen met een beperking te helpen, een groep die lang werd genegeerd in de regio.

Een van deze centra biedt een thuis aan ongeveer 50 kinderen met meervoudige beperkingen in de leeftijd van 2 tot 18 jaar. Hier krijgen ze de zorg en aandacht die ze nodig hebben en een veilige plek om op te groeien. Het centrum biedt hen de kans om hun mogelijkheden te vergroten en hun zelfstandigheid te ontwikkelen.

Terwijl de meeste kinderen gedurende het jaar naar school gaan, ervaren ze tijdens de vakantie weinig activiteiten. Als vrijwilliger kun je een verschil maken door de lokale staf te ondersteunen bij de zorg voor de kinderen, zoals hen voeden en het organiseren van creatieve en ontspannende activiteiten. Je geeft deze kinderen een zomer vol nieuwe ervaringen wat van onschatbare waarde is.

Het werk is intensief, maar de voldoening en het positieve verschil dat je maakt in het leven van deze kinderen maken het allemaal de moeite waard. 

€ 495 18-30 jaar
Max. deelnemers: 5
27/07/24 > 13/08/24
HR2101 Lies Vancoillie (4).JPG

Vrijwilligerswerk

De vrijwilligers helpen met dagdagelijkse taken, zoals het verzorgen van de kinderen, het eten geven, … . Daarnaast organiseren de vrijwilligers ook verschillende activiteiten voor de kinderen. 
Let op, het werk kan zwaar zijn.

Groepssamenstelling

Dit gaat door in een internationale groep,  naast de 5 Vlaamse deelnemers zijn er dus ook nog enkele internationale vrijwilligers.

SDGs

Goede gezondheid en welzijn Ongelijkheid verminderen Partnerschap om doelen te bereiken
HR2101 Leontien Blockeel (5).jpeg

Verblijf

De vrijwilligers overnachten in de instelling zelf (in een eigen huisje). Er zijn bedden en lakens aanwezig. In de instelling is het gebruik van tabaksproducten en alcohol verboden, gelieve hier rekening mee te houden.

Maaltijden

Maaltijden worden bereid door het personeel, maar iedere hulp hierbij is zeker welkom.

Reisgegevens

Je gaat met het openbaar vervoer naar Kroatië. Van Brussel neem je de trein naar Wenen, je blijft 24 uur in deze prachtige stad en reist dan verder met de bus. De terugkeer is gelijkaardig. De overnachtingen in Wenen zitten ook in de prijs. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Kroatië te reizen.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties.

 

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

02/07 - Preparee Kroatië (Griekenland en Litouwen)

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

 

Prijs

  • Inbegrepen: Internationale trein en busrit, overnachtingen in Wenen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen (je kan wel op het project kosteloos blijven slapen), maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in Wenen, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven