Heule

BE2418 - België

De Heerlijkheid van Heule, nabij Kortrijk, is een open ecologische hoeve waar jongeren in moeilijke situaties terecht kunnen om er via het werk op de boerderij mee hun steentje bij te dragen aan de samenleving. Ze doen dit samen met diverse vrijwilligers. Op deze boerderij staat kleinschalige en biologische landbouw centraal. Jongeren en vrijwilligers kunnen er meewerken op het veld (groenten kweken en oogsten), helpen bij het voederen van de koeien en kleinvee, klussen in de stallen … Daarnaast wordt er op deze boerderij ook trainingen en naschoolse begeleiding georganiseerd voor de jongeren én zijn er twee studio’s voor crisisopvang. Er is ook een gemeenschappelijke keuken, polyvalente zolders, een houtatelier …

Op het domein wil men deze zomer een dak vernieuwen, een nieuwe opslagplaats bouwen en er staan ook schilderwerken op de planning. Samen met lokale vrijwilligers van het project, internationale vrijwilligers en jonge asielzoekers ga je aan de slag op de boerderij

€ 50 18-30 jaar
Max. deelnemers: 5
14/07/24 > 28/07/24
BE1808 - Heule 2.jpg

Vrijwilligerswerk

Voorziene taken:

  • Dak vernieuwen 
  • Opslagplaats bouwen
  • Schilderwerken

Groepssamenstelling

De groep bestaat uit maximaal 10 vrijwilligers tussen de 18 en 30 jaar van Bouworde, er zullen wel andere vrijwilligers aanwezig zijn. Dit is een kamp in samenwerking met de internationale Bouworde. Vrijwilligers vanuit andere Bouworde landen kunnen zich ook aanmelden voor dit project. Het kan dus zijn dat je met anderstalige vrijwilligers in de groep terecht komt, wat de ervaring enkel nog leuker en spannender maakt! 

Vrije tijd

Na je werkdag kan je in groep bespreken wat je nog gaat doen.  Als je graag met je groep eens een avondje iets doet, kan dit in samenspraak met het centrum geregeld worden. In het weekend wordt er in groep iets gedaan. 

SDGs

Ongelijkheid verminderen Partnerschap om doelen te bereiken Duurzame steden en gemeenschappen Industrie, innovatie en infrastructuur
_DSC3177.JPG

Verblijf

De boerderij heeft een zeer mooi gebied ter beschikking en daarom stellen ze voor om in tenten te slapen. Indien dit niet mogelijk is, kan er een lokaaltje voorzien worden.


Maaltijden

De maaltijden worden gemaakt in het centrum zelf. Vegetarisch eten is mogelijk mits communicatie naar de organisatie toe. Er wordt ook telkens een vrijwilliger gevraagd om de kookploeg te ondersteunen. 

Reisgegevens

Je reist op je eigen houtje naar het station van Kortrijk. Daar wordt je om 14u opgehaald door de organisatie.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan een Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over je project en wat er van je verwacht wordt.

29/06 - Preparee zomerkampen in eigen land

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis.

Wanneer je inschrijving afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

  • Inbegrepen: Accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie, voorbereiding en bijkomende verzekering.
  • Niet inbegrepen: Vervoer naar het project.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Terug naar boven