Herne

DE2400 - Duitsland

Bij Circus Schnick-Schnack in Herne ontdekken kinderen en jongeren hun talenten en trainen ze in verschillende groepen voor zowel grote als kleine optredens. Het personeel van Circus Schnick-Schnack traint jaarlijks ongeveer 750 jonge circusliefhebbers. Het circus werkt op een intergenerationele, diverse, inclusieve en bijna uitsluitend vrijwillige manier in verschillende vakantieprojecten of reguliere bijeenkomsten, waar kinderen en jongeren belangrijke sociale vaardigheden leren en geweldige optredens neerzetten. Een circusvoorstelling kan immers alleen slagen als iedereen samenwerkt.

Deelnemers aan het bouwkamp helpen Circus Schnick-Schnack te verhuizen naar een nieuwe locatie (niet ver van de oude locatie). Dit omvat het afbreken van de oude tentstad en het gereedmaken van de nieuwe locatie voor de bouw. Bovendien moeten twee oude circuswagens worden opgeknapt en omgebouwd tot Tiny Houses.

€ 155 18-30 jaar
Max. deelnemers: 5
23/06/24 > 06/07/24
circus herne.jpg

Vrijwilligerswerk

Hout- en metaalbewerking, beton- en timmerwerk,

Groepssamenstelling

Je gaat in internationale groep werken, dus naar de 5 Vlaamse deelnemers, zullen er ook nog internationale deelnemers aanwezig zijn.

SDGs

Duurzame steden en gemeenschappen
Krim Sommer 2011 199.jpg

Verblijf

Je slaapt in kleine tentjes (in de grote circustent), Het project voorziet voor de tenten. Slaapzak en matje moet je wel nog meenemen.

Maaltijden

Lunch wordt bereid door het project, je helpt wel mee met het ontbijt en het avondeten. Wasmachine is aanwezig.

Reisgegevens

Je reist met de trein of bus naar het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Duitsland te reizen.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee spreken we nog in groep af, die zal online doorgaan op een avond.

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

16/03 - houtbewerking voor beginners
27/04 - workshop EHOB (eerste hulp op bouwkamp)

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

  • Inbegrepen: reis heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (in Duitsland), persoonlijke medicatie en inentingen
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven