Jena

DE2402 - Duitsland

Renoveer een oud slachthuis tot een kleurrijk socio-cultureel centrum

FreiRaum-Jena is een socio-culturele vereniging die via het creëren en ontwikkelen van socio-culturele open ruimten bij wil dragen tot een duurzame toekomst van Jena, in het oosten van Duitsland. Doel is om zo laagdrempelige, niet-commerciële ruimtes te creëren waar cultuur, onderwijs en politiek een plaats vinden.

In samenwerking met een skate/jeugd- en theaterclub renoveren ze een oud slachthuis tot 'cultuurslachthuis', een kleurrijk socio-cultureel centrum.
Doel is om er stedelijke jongerencultuur, theater, kunst en andere ecologisch en sociaal duurzame projecten te stimuleren.

€ 195 18-30 jaar
Max. deelnemers: 5
18/08/24 > 31/08/24
IMG-20220714-WA0000.jpg

Vrijwilligerswerk

Op het terrein van het oude slachthuis is de afgelopen jaren al heel wat werk verricht maar er wachten nog een boel technische taken.
Dit jaar staat er vooral werken binnen op het programma, net zoals wat tuinonderhoud werk.

Je werkt samen met internationale vrijwilligers aan een boeiend project en verkent intussen de regio.

Groepssamenstelling

Je gaat vrijwilligerswerk doen in internationale groep (dus met Belgische en internationale vrijwilligers samen)

SDGs

Kwaliteitsonderwijs Duurzame steden en gemeenschappen Ongelijkheid verminderen Industrie, innovatie en infrastructuur Partnerschap om doelen te bereiken
Hitzacker 2020 (99).JPG

Verblijf

Je verblijft op het centrum zelf, maaltijden worden voor je bereid. Het project voorziet matrassen, maar je zal zelf nog een slaapzak moeten meenemen.

Reisgegevens

Je reist met de trein of bus naar het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Duitsland te reizen.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

25/06 - Preparee Duitsland (online)

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

16/03 - houtbewerking voor beginners
27/04 - workshop EHOB (eerste hulp op bouwkamp)

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

  • Inbegrepen: reis heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (in Duitsland), persoonlijke medicatie en inentingen
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven