Brugge

BE2414 - België

Vrijwilligerswerk in een school voor buitengewoon onderwijs in Brugge

Is deze vrijwilligersreis iets voor jou?

De secundaire school Spermalie is een school voor buitengewoon onderwijs. Normaalbegaafde jongeren met autisme, een visuele beperking, een auditieve beperking en/of een spraak- en taalontwikkelingsstoornis en leerlingen met complex meervoudige beperkingen lopen er school.

De gangen en klaslokalen zijn er aan een opfrisbeurt toe. Daarnaast kan er ook tuinwerk (snoeiwerk, graafwerk, heraanleg pad…) op het programma komen te staan.

Je werkt voor, maar ook samen met enkele leerlingen van de school.

Alvast bedankt voor jouw bereidwilligheid!

Dit is een kamp in samenwerking met de internationale Bouworde. Vrijwilligers vanuit andere Bouworde landen kunnen zich ook aanmelden voor dit project. Het kan dus zijn dat je met anderstalige vrijwilligers in de groep terecht komt, wat de ervaring enkel nog leuker en spannender maakt! 

 

€ 50 18-30 jaar
Max. deelnemers: 5
01/07/24 > 05/07/24
20133656_1382879601766000_621506165_o.jpg

Vrijwilligerswerk

Voorziene taken:

  • Schilderwerken: gangen en lokalen
  • Eventueel ook snoei- en graafwerken, her aanleg van paden,..

Groepssamenstelling

Dit is een kamp voor maximaal 8 vrijwilligers van zowel België als andere land want dit is een kamp in samenwerking met de internationale Bouworde. Vrijwilligers vanuit andere Bouworde landen kunnen zich ook aanmelden voor dit project. Het kan dus zijn dat je met anderstalige vrijwilligers in de groep terecht komt, wat de ervaring enkel nog leuker en spannender maakt! 

Vrije tijd

Na je werkdag kan je in groep bespreken wat je nog gaat doen. De school beschikt over een mooie turnzaal waar je heel wat sporten kan beoefenen. Ook fitnesstoestellen zijn aanwezig. Als je graag met je groep eens een avondwandeling door het prachtige Brugge doet, kan dit in samenspraak met de school geregeld worden! 

SDGs

Ongelijkheid verminderen Partnerschap om doelen te bereiken Kwaliteitsonderwijs
P1060177.JPG

Verblijf

Samen met je medevrijwilligers overnacht je in een kamers in de school. Er zijn bedden en beddengoed voorzien. 

Maaltijden

De maaltijden worden bereid in de school zelf. Allergieën, vegetarische of veganistische maaltijden zijn mogelijk indien dit gecommuniceerd wordt naar de school toe. 

Reisgegevens

Je reist op eigen houtje naar het station van Brugge. Daar worden jullie opgehaald door de begeleider van de school. De exacte start- en einduren van de vrijwilligersreis worden meegedeeld op de Preparee (zie paragraaf ‘voorbereiding’). 

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan een Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over je project en wat er van je verwacht wordt. 

29/06 - Preparee zomerkampen in eigen land

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. 

Wanneer je inschrijving afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

  • Inbegrepen: Accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie, voorbereiding en bijkomende verzekering.
  • Niet inbegrepen: Vervoer naar het project.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Terug naar boven