Schopfheim

DE2401 - Duitsland

Klus mee aan een oud treinstation vlakbij de Zwitserse grens

Beleef een onvergetelijke zomer in Hasel, waar een voormalig treinstation is omgetoverd tot een bruisend 'ontmoetingsstation'. Dit recreatiecentrum is nu jouw speelterrein, en we nodigen je uit om deel te nemen aan de verdere opwaardering van deze unieke plek!

In 1985 begon het avontuur van dit station en sindsdien heeft het vele transformaties ondergaan. Recentelijk zijn er flinke inspanningen geleverd om het te moderniseren en te verfraaien, en jouw hulp is van onschatbare waarde! Deze zomer staan onder andere de creatie van een nieuwe zorgkamer, extra toiletten en een groepsruimte op de planning. We gaan zelfs een vals plafond installeren op de bovenverdieping van de voormalige goederenhal.

Terwijl je meehelpt aan dit project, wachten er ook spannende uitstappen op je, zoals een verkenning van het Zwarte Woud, een bezoek aan Basel, Freiburg, of zelfs een verfrissende duik in de Rijn. Laat deze kans niet liggen en maak van jouw zomer een betekenisvolle en plezierige ervaring!

€ 195 18-30 jaar
Max. deelnemers: 5
24/08/24 > 07/09/24
Hitzacker 2020 (110).JPG

Vrijwilligerswerk

funderingswerk, houtbewerking, schilderwerk, buitentimmerwerk

Groepssamenstelling

Je gaat vrijwilligerswerk doen in internationale groep (dus met Belgische en internationale vrijwilligers samen)

SDGs

Ongelijkheid verminderen Duurzame steden en gemeenschappen
Hitzacker 2020 (141).JPG

Verblijf

Het project beschikt over verschillende slaapkamers. Je neemt wel een slaapzak mee. 

Maaltijden

Je helpt ook met het bereiden van de maaltijden. Het is geen probleem om vegetarisch te eten.

Reisgegevens

Je reist met de trein of bus naar het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Duitsland te reizen.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties.

 

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

25/06 - Preparee Duitsland (online)

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

16/03 - houtbewerking voor beginners
27/04 - workshop EHOB (eerste hulp op bouwkamp)

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

  • Inbegrepen: reis heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, plaatselijke vervoerskosten (in Duitsland), persoonlijke medicatie en inentingen
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven