Madeiral

CV2400 - Kaapverdië

Vrijwilligerswerk in Kaapverdië

Help mee aan dit educatief project voor kinderen

Stap binnen in de betoverende wereld van Quintinia, een educatief project gelegen in het hart van het prachtige eiland São Vicente, Kaapverdië. Hier, te midden van bruisende buitenruimtes, een kinderboerderij en een weelderige moestuin, komt leren tot leven.

Quintinia is meer dan zomaar een centrum; het is een levendige hub van educatie, cultuur en kunst, speciaal ontworpen voor kinderen en jongeren. Hier worden workshops en activiteiten aangeboden die de creativiteit stimuleren en een gevoel van ontdekking bevorderen.

Tijdens de zomervakantie worden verschillende activiteiten georganiseerd voor de kinderen en jongeren van het eiland. Langs de ene kant help je mee met het organiseren van activiteiten voor deze kinderen. Langs de andere kant help je mee met het bouwen van spelmateriaal, waarbij de focus steeds is om te werken met gerecycleerd materiaal. Daarnaast zal er een buitenklasje gebouwd worden (met podium) waar de kinderen hun theatervoorstellingen kunnen houden.
Het is dus een technisch en sociaal kamp.

Deze vrijwilligersreis neemt je mee naar adembenemende landschappen, van de kleurrijke straten van Mindelo tot de afgelegen kusten met azuurblauwe wateren. Verlies jezelf in de ritmes van de lokale muziek, proef de heerlijke Kaapverdische keuken en ervaar de levendige sfeer van São Vicente.

€ 1.795 18-30 jaar
Max. deelnemers: 6
29/06/24 > 14/07/24
413940138_122144866196030597_2913562336153510096_n.jpg

Vrijwilligerswerk

 • Bouwen van buitenspelmateriaal (zal zeker plaatsvinden)
 • Organiseren activiteiten voor lokale kinderen (zal zeker plaatsvinden)
 • Werken in de boerderij (zorgen voor dieren, eten geven) en onderhoud van de moestuin (zal zeker plaatsvinden)
 • Schilderen ruimte rond het zwembad (waarschijnlijk)
 • Bouwen van een buitenpodium (waarschijnlijk)

Vrije tijd

Dat ligt nog niet vast, maar is ter plaatse heel gemakkelijk te regelen. Een stadsbezoek aan Mindelo of het strand bezoeken is zeker een must, maar ook een overzet nemen naar het nabijgelegen eiland Santo Antao is zeker een aanrader.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

 • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra.
 • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via Mijn Bouworde.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

 • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 1750 voor ogen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop 100€ die in de kampprijs zit, nog zo'n 1150 zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

SDGs

Kwaliteitsonderwijs Partnerschap om doelen te bereiken Ongelijkheid verminderen Duurzame steden en gemeenschappen
Laïs Cuypers (3).jpg

Verblijf

Vrijwilligers logeren op de boerderij zelf (basic voorzieningen (er is ook niet elke dag warm water) en krijgen drie maaltijden per dag (soms op voorhand klaargemaakt, soms zelf nog klaar te maken). Er is een keuken beschikbaar waar je zelf kunnen koken (maar alle ingrediënten zullen steeds voorhanden zijn.

Reisgegevens

Een vlucht op Sao Vicente, hier worden jullie opgehaald door het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Reisdocumenten

Zorg dat je een internationale reispas hebt, je zal ook een visum moeten hebben (maar die wordt aangekocht bij aankomst).

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. deze en mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A/B, polio, buiktyfus, Japanse encefalitis, Meningokokken ACWY, hondsdolheid,...).

Voorbereiding

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

De preparee is al voorbij, maar er wordt nog een samenkomst in groep gepland.

Als je na het lezen van de documenten nog extra vragen hebt of als je gewoon een verkorte uitleg wenst, dan kan dat zeker nog eens online gegeven worden.


Prijs

 • Inbegrepen: Vlucht heen en terug naar Kaapverdië, accommodatie en eten tijdens de werkweek, vervoer van en naar het project tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, vorming, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
 • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, reisdocumenten, visum, medicatie en inentingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, vervoer naar luchthaven van vertrek.
 • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
 • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven