Tipu

EE2400 - Estland

Vrijwilligerswerk in Estland:

Renoveren van een natuurschool en allerlei werk in het nationaal park

In Tipu, een dorpje in het Soomaa nationaal park, wordt het oude schoolgebouw omgebouwd tot een natuurschool. Men wil van deze natuurschool een ontmoetingsplaats maken voor vorming en onderwijs op gebied van milieueducatie en ecologisch denken. Bij de renovatie wordt er dan ook zo veel mogelijk gebruik gemaakt van ecologische bouwtechnieken. Hier help je met houtbewerking, onderhoud van het natuurpark, verfwerk, …

Je verblijft op het project en keert echt terug naar de natuur. Verwacht je aan een eco-douche, kleding wassen in de rivier, saunabezoekjes en kampvuuravonden. Pik intussen ook een folkfestival mee, ga kanovaren, wandelen of zwemmen in deze prachtige omgeving!

€ 585 18-30 jaar
Max. deelnemers: 5
10/08/24 > 25/08/24
Britt Paquay EE1902 (25).jpg

Vrijwilligerswerk

Je helpt als vrijwilliger mee bij de bouw van een omheining en een boot. We helpen er met de aanduiding van een wandelpad, maken een speelruimte en voeren nog wat algemene renovatiewerkjes in de school en het centrum uit.

Groepssamenstelling

Je gaat werken in een internationale groep. Naast de 5 Vlaamse vrijwilligers zullen er dus ook nog internationale vrijwilligers aanwezig zijn.

SDGs

Kwaliteitsonderwijs Schoon water en sanitair Duurzame steden en gemeenschappen Klimaatactie Leven in het water Leven op het land Partnerschap om doelen te bereiken
Britt Paquay EE1902 (18).jpg

Verblijf

Back to basic: zonnedouche, ecologisch toilet, rivier om je te wassen.

Maaltijden

De lunch wordt voor jullie bereid, ontbijt en avondmaaltijd zullen jullie klaar maken.

Reisgegevens

We vliegen op Tallinn. De eerste en de laatste nacht overnachten jullie in deze hoofdstad. De volgende dag ga je met het openbaar vervoer naar het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Estland te reizen.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties. 

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

26/06 - Preparee Estland (Leuven)

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

16/03 - houtbewerking voor beginners
27/04 – workshop zero waste
27/04 - workshop EHOB (eerste hulp op bouwkamp)

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

  • Inbegrepen: vlucht heen en terug, overnachting in Vilnius (laatste nacht), accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in Vilnius, plaatselijke vervoerskosten (in Litouwen), persoonlijke medicatie en inentingen
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven