Laguépie

FR2440 - Frankrijk

In het piepklein dorpje Laguépie, in Zuid-Frankrijk organiseert de vereniging 'Citrus' elke zomer uitwisselingen voor jongeren uit heel Europa. De jongeren worden er ondergedompeld in het rustige leven van het dorpje en helpen er de dorpelingen waar nodig, met renovatie- of tuinwerk. Naast een groepje Bouworde-vrijwilligers, zullen er ook Franse jongeren in Laguépie verblijven, met wie jullie samen vrijwilligen, eten en er op uit trekken.

€ 895 15-18 jaar
Max. deelnemers: 10
13/08/24 > 27/08/24
Pictures of teenagers workcamp_August 2023.jpg

Vrijwilligerswerk

Je helpt in het dorp waar nodig. Dit kan gaan om kleine herstellingswerkjes aan openbare gebouwen (school, kerkje, ...) of met wat meer ecologische taken zoals onkruid wieden langs de paden of afval opruimen in de omgeving. Daarnaast worden er door de begeleiders ook heel wat activiteiten georganiseerd om de Franse jongeren beter te leren kennen, zodat echte uitwisseling kan plaatsvinden.  

Groepssamenstelling

Vanuit Bouworde sturen we een groepje van max. 9 jongeren tussen 15 en 18 jaar oud.  Deze worden vergezeld door een begeleider tussen 21 en 30 jaar oud van Bouworde. Ter plaatse zijn er nog Franse jongeren tussen 15 en 18 jaar oud aanwezig, vergezeld door 2 begeleiders. 

Vrije tijd

De vrije tijd is helemaal inbegrepen in de reis en wordt samen door gebracht met de groep Franse jongeren. Op het programma staat alvast kano varen, naburige dorpjes en kastelen bezoeken, een dagtocht, ... 

SDGs

Goede gezondheid en welzijn Duurzame steden en gemeenschappen
ddcb0c41-e9a8-4bdc-93ed-315a8d112b53.jpg

Programma

Je werkt een 6-tal uur per dag, gedurende 5 dagen per week. 's Avonds heb je vrij. 

Verblijf

De vrijwilligers verblijven in tenten, die voorzien worden door het project. Je neemt wel je eigen matje en slaapzak mee. 

Maaltijden

Maaltijden worden voorzien. Vrijwilligers helpen in shiften bij het bereiden van de maaltijden, het opruimen en de afwas. 

Reisgegevens

We reizen met de trein en bus tot Laguépie. Bereid je voor op een lange, maar leuke roadtrip!

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat. 

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A, hepatitis B, tekenencefalitis, ...). Bouworde zorgt voor een basis EHBO-kit, eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

01/05 - Preparee Slovenië en Frankrijk 15-18

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

01/05 - Workshop Eerste hulp op bouwkamp

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis (incl. vlucht, vrije tijd, ...). Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: onverwachte taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij, reisdocumenten, kosten voor vaccinatie vooraf, medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs en extra drankjes, ... . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

  •  Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar charlotte
  •  In schijven betalen: bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar Charlotte.

Terug naar boven