Op vrijwilligersreis met je klas? Yes you can!

23 mei 2024

Met je school op alternatieve eindejaarsreis? Op zoek naar een net iets andere invulling van je 'Romereis'? Of je bent op zoek naar een bezinningsalternatief? 
Ja, dat kan en deze scholen deden het je voor!

Tweedaagse mini-vrijwilligersreis in eigen land

Don Bosco Haacht organiseert jaarlijks een bezinningstweedaagse in eigen land. Sinds enkele jaren werkt de school samen met Bouworde om een op maat gemaakte mini-vrijwilligersreis te organiseren. Leerlingen gingen dit jaar aan de slag bij diverse inspirerende organisaties in de regio. Zo maakten ze in groepjes kennis met een zelfoogsttuin, hielpen in een opvangcentrum voor vluchtelingen van Fedasil en droegen hun steentje bij aan een ontmoetingsplek in de bijzondere jeugdzorg. Elke ervaring bood de leerlingen een unieke kijk op maatschappelijke betrokkenheid en vrijwilligerswerk.

Cultuur en geschiedenis in Albanië

Het Sint-Jozefinstituut Kontich combineerde vrijwilligerswerk in een centrum voor kinderen met Downsyndroom met een citytrip naar de Albanese hoofdstad Tirana! 26 leerlingen hielpen bij het opknappen van de muren en speelplek van het centrum.

Benieuwd? Check hun getuigenis op Instagram.

En ook Sancta Maria Leuven (foto) ging recent (2023) in Albanië aan de slag. Zij hielpen er bij een project dat Roma-kids ondersteunt.

Naast het waardevolle vrijwilligerswerk werden ze ondergedompeld in de rijke Albanese cultuur en geschiedenis. Een unieke combo!

Vrijwilligersreis Albanië Sancta Maria (1)

Gemeenschapsgevoel in Kroatië

Sancta Maria Leuven trok twee jaar geleden met een delegatie van het vijfde en zesde jaar naar een gemeenschapscentrum in Kroatië. Ze organiseerden verbindende activiteiten voor de lokale kinderen en hielpen mee bij klusjes in het centrum en het dorp. Tijdens hun verblijf leerden de leerlingen over het (oorlogs)verleden van de regio, ontdekten ze de hoofdstad Zagreb en bezochten ze de prachtige Plitvice meren. Een unieke, leerrijke ervaring.

Enjoy the aftermovie! 

 

 

 

 

Handen uit de mouwen in Marokko

KTA Keerbergen koos voor een vrijwilligersreis naar Marokko. In Taroudant hielpen de leerlingen een plaatselijke school door een schaduwrijke speelplek te creëren. Daarna reisden ze door naar Imoulass, een dorpje in het Atlasgebergte, waar ze enkele wegjes in het dorp verbeterden. De reis werd afgesloten met citytrips naar Agadir en Marrakesh, waardoor de leerlingen volledig werden ondergedompeld in de betoverende Marokkaanse sfeer en kennismaakten met nieuwe gebruiken en gewoonten.

Check het volledige reisverslag van deze toppers!

Impact? Impact!

Deze scholen hebben ervaren hoe alternatieve eindejaarsreizen en bezinningsdagen een diepe impact kunnen hebben op de leerlingen.
Of het nu in eigen land of ver weg is, vrijwilligerswerk biedt jongeren de kans om nieuwe vaardigheden te leren, andere culturen te ontdekken, een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving en zo kortom hun blik op de wereld te verruimen.


Benieuwd naar wat wij voor jullie school kunnen betekenen?
Laat je inspireren en ontdek de mogelijkheden voor jouw klas of school!

 

Quote Vrijwilligen Met Klas

Terug naar boven