Tirana

Albanië

Ga aan de slag in diverse gemeenschapscentra voor kinderen, ouderen, personen met een beperking

In Tirana steunt Bouworde drie projecten.

Het Jonathan Center is een therapeutisch centrum voor kinderen met Downsyndroom. Je speelt met de kinderen en gaat mee op uitstap!

In het Roma-gemeenschapscentrum Window of Knowledge, in een buitenwijk van de stad, wordt dagelijks huiswerkbegeleiding, activiteiten en een warme maaltijd voor een 50-tal kansarme kinderen tussen 5 en 18 jaar oud voorzien. Hier kunnen ze gerust wat extra helpende handen gebruiken. Een aanrader voor wie graag met kinderen werkt!

In het Mother Teresa gemeenschapscentrum zorg je voor activiteiten voor de kinderen en assisteer je ouderen en personen met een beperking.

15-30 jaar (excl. begeleiding)
Max. deelnemers: 27
1 - 4 weken
1DSC 8839

Vrijwilligerswerk

In de drie gemeenschapscentra zorgen jullie voor kinderanimatie, geef je les, help je bij huiswerkbegeleiding en zorgen jullie voor ondersteuning van ouderen en personen met een beperking, ...

Het kan ook zijn dat jullie ingeschakeld worden voor enkele kleine technische klusjes (zoals schilderen).

Wees flexibel. Jullie zullen worden ingezet bij de projecten die op dat moment het meeste hulp kunnen gebruiken. Daarnaast kunnen er op het laatste moment nog wijzigingen zijn (zelfs ter plaatse).

Vrije tijd

Als school of groep kan je je vrijwilligersreis uitbreiden met enkele vrije dagen. Er zijn meerdere mogelijkheden, samen bekijken we welke activiteiten je wenst in te plannen.

  • Tirana verkennen (bv. Bunk'Art)
  • Een uitstap naar Kruje (+ 2 musea)
  • Een dagje naar de Adriatische kust
  • Een bezoek aan de middeleeuwse stad Berat
  • Wandelen in de bergen

Fondsenwerving

Voor dit project is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet over voldoende eigen middelen beschikt. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

Hoe?

Het is aan de groep zelf om fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht...). Hoe meer middelen je namelijk hebt, hoe meer je ter plaatse kan doen.

Waarvoor?

De opbrengst van jullie fondsenwervingsacties gaat naar het project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van (bouw)materialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Hoeveel?

Het exacte bedrag dat nodig is, hangt o.a. af van het project en het werk dat jullie gaan doen. Bij het kampvoorstel wordt ook de nodige fondsenwerving meegedeeld.

Ter info

Voor alle ingezamelde extra fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers...), dekt waar mogelijk bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

SDGs

Geen armoede Geen honger Goede gezondheid en welzijn Kwaliteitsonderwijs Ongelijkheid verminderen Partnerschap om doelen te bereiken
1DSC 8948

Programma

Je werkt ongeveer 6 uur per dag en 5 dagen per week, ’s avonds is er tijd voor ontspanning. In het weekend kunnen uitstappen worden gepland.

Verblijf

De groep wordt verdeeld over verschillende homestays. Er worden families gezocht die bereid zijn vrijwilligers op te vangen. Een andere mogelijkheid is om met de hele groep in een hostel te overnachten.

Maaltijden

Het project voorziet drie maaltijden per dag voor de vrijwilligers.

Reisgegevens

Een vlucht naar Tirana en op de luchthaven wordt de groep afgehaald door het project. Daarna wordt de reis naar de verblijfplaats via minibus verdergezet.

Prijs

  • Inbegrepen: vlucht heen en terug, accommodatie en eten, administratie en voorbereiding, verzekering, vrije tijd, transport
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, persoonlijke medicatie en inentingen

Voorbereiding

Na inschrijving organiseert Bouworde een infoavond voor deelnemers en ouders. Bouworde heeft ook een aanbod aan workshops, die mogelijks interessant kunnen zijn voor deze reis.

 

 


Terug naar boven