Vrginmost

Kroatië

In de dorpjes Vrginmost en Glina wachten technische, ecologische en sociale taken

In Vrginmost verloopt de communicatie tussen Serven en Kroaten, na de oorlog, nog steeds stroef. Buurtcentrum Suncokret wil hier iets aan doen. Ze organiseren activiteiten voor kinderen en jongeren zonder een onderscheid te maken tussen geloof, cultuur of afkomst. Organiseer jij toffe verbindende activiteiten voor de lokale kinderen?

Daarnaast ga je ook in het naburige dorpje Glina aan de slag. Daar werden de huizen van heel wat mensen zwaar beschadigd na een aardbeving in december 2020. Het Rode Kruis is er actief en zorgt er o.a. voor voedsel en materiaalbedeling. Als vrijwilliger tracht je ook hier om de kids en jongeren even een zorgeloze tijd te bezorgen. Samen spelen, sporten, ravotten dus! Sporadisch help je bij dringende technische klussen in de omgeving.

15-30 jaar (excl. begeleiders)
Max. deelnemers: 25
1 - 4 weken
HR1902 Ebsthumb

Vrijwilligerswerk

In de voormiddag help je als vrijwilliger bij allerlei technische klussen (schilderwerk, herstellingen op het domein of in het dorp …) afhankelijk van de noden. Daarnaast wachten er mogelijks ook een aantal ecologische taken (bv. tuinwerk, snoeiwerk, bouwen met natuurlijke materialen …).

In de namiddag organiseer je activiteiten voor de lokale kinderen (sport, spel, knutselen…).

Vrije tijd

Als school kan je je vrijwilligersreis uitbreiden met enkele vrije dagen. Er zijn meerdere mogelijkheden, samen bekijken we welke activiteiten je wenst in te plannen.

  • Een uitstap naar de Plitvice meren
  • Een duik in de lokale thermaal baden
  • Een citytrip naar hoofdstad Zagreb
  • Kajakken
  • Uitstap naar de kust

SDGs

Goede gezondheid en welzijn Kwaliteitsonderwijs Ongelijkheid verminderen Duurzame steden en gemeenschappen Verantwoorde consumptie en productie Vrede, justitie en sterke publieke diensten Partnerschap om doelen te bereiken
1DSC 1020

Programma

Je werkt ongeveer 6u per dag en 5 dagen per week, ’s avonds is er tijd voor ontspanning. In het weekend kunnen uitstappen worden gepland. Een vrijwilligersreis duurt tussen de 5 en 14 dagen.

Verblijf

De vrijwilligers verblijven in een huis op een halfuurtje wandelen van het project. Er is een grote slaapzaal met bedden.

Maaltijden

Het project voorziet drie maaltijden per dag voor de vrijwilligers. Jullie helpen de kok wel bij het dekken en afruimen van de tafel, bereiding van het eten en de afwas.

Reisgegevens

Een vlucht, nachtbus of nachttrein naar Zagreb en dan met een busje naar Vrginmost.

Prijs

  •  Inbegrepen: vervoer heen en terug, accommodatie en eten, administratie en voorbereiding, verzekering, vrije tijd, transport
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, persoonlijke medicatie en inentingen

Voorbereiding

Na inschrijving organiseert Bouworde een infoavond voor deelnemers en ouders. We hebben ook een aanbod van workshops, die bij de reis kunnen aansluiten.

 

 


Terug naar boven