7 redenen om te kiezen voor vrijwilligerswerk in Sri Lanka

24 januari 2024

7 redenen voor vrijwilligerswerk in Sri Lanka

Druk je handpalmen tegen elkaar voor je hart en zeg “Ayubowan”.
Ziezo, je hebt zonet op traditionele Sinhalese manier iemand begroet én met dit gebaar elkaar een lang leven toegewenst. Welkom in Sri Lanka!

 

 

1. Cultuurbad

Ondergedompeld worden in een compleet nieuwe cultuur? Check! Dat is één van de redenen om een vrijwilligersreis naar Sri Lanka te overwegen.
Duik in een smeltkroes van religies, verdwaal in de vele Boeddhistische en Hindoeïstische tempels, snuif de geur op van exotische thee en specerijen en ontdek het rijke verleden van dit prachtige eiland.

"Op vrijwilligersreis vertrekken naar Sri Lanka betekent volledig ondergedompeld worden in de cultuur. Het eten is elke dag anders en heeft zoveel smaak, de omgeving is dag en nacht prachtig en je leert zoveel bij elke dag."

Adelaide - ging in 2023 naar Kamburugamuwa

 

Blog Vrijwilligerswerk Sri Lanka (3)

2. Adembenemende natuur

Van weelderig begroeide bergen en kletterende watervallen over uitgestrekte theeplantages tot exotische bountystranden, … de natuur is hier gewoonweg overweldigend.

Wist je trouwens dat je ook in Sri Lanka op safari kan? Vanuit de jeep in het Udawalawa national park spot je olifanten, luipaarden, krokodillen, apen, herten en meer! En dat alles voor een beter prijsje dan in pakweg Zuid-Afrika.

“We reisden tijdens de vrije dagen rond in het land. Sri Lanka heeft tal van prachtige plekken dus aan opties zeker genoeg. Wij trokken de bergen in, deden een safari, bezochten een olifantenweeshuis, de bekende stad Kandy en natuurlijk veel prachtige stranden.”

Caro - in 2023 vrijwilliger in Kamburugamuwa

 

Blog Vrijwilligerswerk Sri Lanka (4)

3. Persoonlijke projecten met impact

Werk je mee op de bioboerderij in Kamburugamuwa? Dan woon je bij projectverantwoordelijken Maren, Mithra en hun peuter in en word je echt opgenomen in de familie. Jullie gaan samen aan de slag om de bioboerderij verder uit te bouwen als leerplek voor de plaatselijke bevolking.

In Ududumbura ga je samen met enkele jongeren van Child Action Lanka aan de slag om de boerderij uit te bouwen tot een kampplek voor de minstbedeelde kinderen en jongeren uit de stad. Je werkt intens samen en draagt, via de uitbouw van deze get-away, bij aan betere kansen voor de lokale kids en jongeren.

Blog Vrijwilligerswerk Sri Lanka (5)

4. Surf's up!

Na het gevarieerde werk op de educatieve bioboerderij in Kamburugamuwa sta je in 5 min. op het prachtige zandstrand waar je bovendien kan leren surfen!

Blog Vrijwilligerswerk Sri Lanka (6)

5. Verrukkelijk en veggie-proof

Op beide projecten wordt er door locals voor je gekookt. Verwacht je aan dampende curry’s met rijst, pittige dhal, veel verse groenten, fruit en specerijen. Heel wat gerechten zijn hier bovendien veggie-proof én verrukkelijk!

"Ook wil ik nog benadrukken dat het eten wat er gemaakt wordt fantastisch is. We kregen elke middag en avond een overheerlijke warme maaltijd met lokale gerechten."

Caro - in 2023 vrijwilliger in Kamburugamuwa

Blog Vrijwilligerswerk Sri Lanka (7)

6. Warm en gastvrij

Hier voel je je meteen thuis! Onze Sri Lanka expert Wannes bevestigt: “de mensen zijn hier super vriendelijk en open, heel gastvrij en warm.”

 Als vrijwilliger leef en werk je met de plaatselijke bevolking en leer je hun gewoonten en gebruiken erg goed kennen en ontstaat er een verrijkende wisselwerking.

"Sri Lanka is een prachtig land met de meest groene natuur, de vriendelijkste mensen en een prachtige cultuur. Maar het mooiste aan de reis waren Maren & Mitra die ons ontvingen in hun prachtige ecologische boerderij."

Caro - in 2023 vrijwilliger in Kamburugamuwa

Blog Vrijwilligerswerk Sri Lanka (9)

7. Ga voor avontuur en persoonlijke groei

Surfen, wandelen, safari, mountainbiken, … combineer je met weelderige natuur en historische bezienswaardigheden. Kortom: het avontuur wacht!  

Door uit je comfortzone te stappen leer je hier bovendien nieuwe vaardigheden. Zo help je niet enkel de projecten, maar ook jezelf verder groeien!

"Je komt compleet en in positieve zin veranderd terug."  Adelaide - in 2023 vrijwilliger in Kamburugamuwa

Blog Vrijwilligerswerk Sri Lanka (1)

Geïnspireerd?

Ook mee als vrijwilliger met Bouworde mee naar Sri Lanka? Dat kan!

In 2024 zijn er 3 diverse reizen gepland op twee topprojecten. Bovendien is er voor elke leeftijdscategorie (ook -18) wat wils!

Ontdek alle mogelijkheden


Terug naar boven