Ududumbura

LK2400 - Sri Lanka

Bouw mee aan een belevingsboerderij op het platteland in Sri Lanka.

De non-profit organisatie Child Action Lanka (CAL) richt zich op de kwetsbare kinderen van Sri Lanka. Ze willen een belevingsboerderij maken, centraal in Sri Lanka, waar ze kinderen even tot rust kunnen laten brengen, waar ze leren tuinieren en leren omgaan met dieren. Ze willen de jongeren tijdens een tijdelijk verblijf op de boerderij, zichzelf heruitvinden, even een time-out nemen, cursussen rond zelfkennis/waarde, groepsdynamica, leiderschap volgen. Ze laten deelnemen aan verschillende ateliers met plaatselijke ambachtslieden,  fietsen herstellen, eco-vriendelijke bouwen, houtbewerking, naaien, upcycling…  

Veel plannen, grootse dromen maar er is nog veel te verbouwen/bouwen dus alle hulp is welkom. De bestaande gebouwen moeten verder opgeknapt worden en er moeten nog kleine slaapmodules gebouwd worden. Hiervoor worden er plaatselijke, duurzame materialen gebruikt.

Afhankelijk van de vorderingen, bouwen we onder leiding van plaatselijke bouwvakkers verder aan de boerderij: slaapmodules met sanitair, dieren verblijfplaats, vergaderruimte, uitbouw van de tuin en speeltuigen,… Het werk zal over meerdere jaren verspreid worden.

Samen met jullie zullen er een aantal CAL-jongeren aanwezig zijn om te helpen. Jullie gaan ook bezoek gaan bij één of meerdere CAL-centra en daar een activiteit met de kinderen organiseren. 

De reis zal in ieder geval een intense inleefervaring worden. Op en rond de boerderij kan je ook genieten van sportieve uitdagingen: hiken in de buurt, zwemmen in de rivier, olifanten spotten, mountainbiken… op de tripjes maak je kennis met de rijke geschiedenis van het land en in de centra zet je je sociale skills in.

Ga mee met Bouworde als vrijwilliger naar Sri Lanka en ontdek de schatten van dit prachtige land, laat je hart  verwarmen door de gastvrije cultuur en geniet van de prachtige landschappen op dit betoverende eiland.

€ 1.695 18-30 jaar
Max. deelnemers: 8
31/08/24 > 23/09/24
IMG_7436.jpg

Vrije tijd

In de weekends zorgen we dat jullie ook wat van het mooie eiland te zien krijgen. De boerderij ligt in Ududumbura, op 2 uur rijden van de culturele hoofdstad Kandy en in het midden van het eiland dus de trip kan op jullie vraag, alle kanten uit gaan. Naar het Noorden met de oude tempelsites, de stranden in het oosten, naar ‘Little England’, een prachtig bergachtig gebied met de theeplantages,… De kostprijs hiervoor hebben jullie zelf in de hand maar zal zeker niet meer zijn dan 500 euro extra zijn.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra (dit zit in de kampprijs).
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via Mijn Bouworde.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 1600€ voor ogen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop 100€ die in de kampprijs zit, nog zo'n 800€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

SDGs

Kwaliteitsonderwijs Geen armoede Ongelijkheid verminderen Duurzame steden en gemeenschappen Verantwoorde consumptie en productie Partnerschap om doelen te bereiken Goede gezondheid en welzijn
LK1802 Aucke Parmentier (5).JPG

Verblijf

Je verblijft op de boerderij zelf. Dit jaar zal het hoofdgebouw klaar is om jullie te ontvangen. De faciliteiten zullen basic zijn maar proper. Je slaapt in kamers van 2/3 personen. Het project voorziet lakens en een muggennet. Een gedeelde WC en douche zijn aanwezig.

Maaltijden

De maaltijden zullen gemaakt worden door de buurvrouw. Ze zullen dus typisch Sri Lankaans zijn. Eerder pikant dus maar omdat er vers gekookt wordt, kan er rekening mee gehouden worden. In ieder geval  met verse groenten en fruit van op het platteland, misschien tegen dan ook eigen tuin..

Reisgegevens

Vlucht naar Colombo. Vervoer naar het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Reisdocumenten

Voor Sri Lanka is een internationaal paspoort nodig en ook een visum. Op de preparee krijg je hier extra uitleg over, na het voorbereidingsmoment is er nog voldoende tijd om alles in orde te brengen.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties. Aanbevolen wordt alvast om je te laten inenten tegen hepatitis A/B en polio, maar ook buiktyfus, rabiës,... moeten worden overwogen.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

30/06 - Preparee Sri Lanka (18+) septemberkamp

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

30/06 – workshop EHOB – eerste hulp op Bouwkamp
23/05 - Op bezoek in Sri Lanka
16/03 - houtbewerking voor beginners

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

  • Inbegrepen: Vlucht heen en terug naar Sri Lanka, accommodatie en eten tijdens de werkweek, vervoer van en naar het project tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, vorming, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid), 100€ fondsenwerving.
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, reisdocumenten, medicatie en inentingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven