Kamburugamuwa

LK2430 - Sri Lanka

Zet je in op een bioboerderij die dient als educatief centrum

Maren en Mithra zijn in het zuiden van Sri Lanka, op 5 minuutjes wandelen van het strand, gestart met een kleinschalige biologische boerderij. Ze willen van hun boerderij een educatief centrum maken die de plaatselijke bevolking bewust maakt van het belang van duurzaamheid. Ze bieden een antwoord op voedselverspilling, gebruiken natuurlijke meststoffen en willen een manier vinden om zelfvoorzienend te kunnen leven (dus meer verscheidenheid in de teelten). Ze richten zich hierbij vooral op de jongeren in de omgeving.

Je verblijft in een prachtige omgeving op wandelafstand van het strand en wordt volledig ondergedompeld in de Sri Lankaanse cultuur!

Vrije tijd + extra begeleiding inbegrepen in de prijs

€ 2.395 18-25 jaar
Max. deelnemers: 8
14/08/24 > 05/09/24
sri lanka.png

Vrijwilligerswerk

Als vrijwilliger kan je Maren en Mithra hier op verschillende manieren bij helpen. Enerzijds staan er nog wat bouwwerken (vb. stal voor de dieren) gepland. Anderzijds is er ook heel wat werk om het veld te beplanten en onderhouden. Mogelijk hou je ook samen met de plaatselijke bevolking een opruimactie op het strand, om zo het ecologisch bewustzijn van iedereen te verhogen.
Daarnaast krijg je de kans om een aantal traditionele methoden, technieken en ambachten uit te proberen; zoals stoelen weven, items vervaardigen uit kokosnootschalen en bladeren, kaneel pellen, Sri Lankaanse maaltijden koken, ...

Groepssamenstelling

De groep bestaat uit maximum 9 jongeren tussen 18 en 25 jaar. Daarnaast gaat er 1 begeleider mee (21+), die Bouworde selecteert en opleidt en die de praktische zaken ter plaatse opvolgt.

Vrije tijd

De vrije tijd is inbegrepen in de prijs.

Wij organiseren samen met het project voor jullie een mooie uitgewerkt programma.

Je zal de tempel in Kandy bezoeken (de belangrijkste religieuze stad van Sri Lanka), het Udawalawa national park doorkruisen in een safari (en zo olifanten, krokodillen, herten en misschien zelfs luipaarden spotten), wandelen naar de top van Mini Worlds End (en genieten van een prachtige zonsopkomst) en surfen aan het strand (het project zorgt dat er een surfinstructeur is).  Je kan ter plaatse ook een Yogosessie en/of een kookworkshop volgen.

 

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra (zit in de kampprijs).
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 2000€ voor ogen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop 100€ die in de kampprijs zit, nog zo'n 1100€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

SDGs

Eerlijk werk en economische groei Ongelijkheid verminderen Verantwoorde consumptie en productie Geen honger Partnerschap om doelen te bereiken
PXL_20230806_044103002.jpg

Verblijf

Je verblijft op het project, in een charmante guesthouse. Je slaapt in kamers van 2 of 4 personen. Het project voorziet lakens. WC en douche zijn aanwezig.

Maaltijden

De maaltijden zullen typisch Sri Lankaans zijn, dus geurige curry's, veel rijst en heerlijke dhal.

Reisgegevens

Vlucht naar Colombo. Vervoer naar het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Reisdocumenten

Voor Sri Lanka is een internationaal paspoort nodig en ook een visum. Op de preparee krijg je hier extra uitleg over, na het voorbereidingsmoment is er nog voldoende tijd om alles in orde te brengen.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties. Aanbevolen wordt alvast om je te laten inenten tegen hepatitis A/B en polio, maar ook buiktyfus, rabiës,... moeten worden overwogen.

 

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

27/04 - Preparee Sri Lanka(18+) zomer

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

16/03 - houtbewerking voor beginners
27/04 – workshop EHOB – eerste hulp op Bouwkamp

27/04 – workshop Zero waste
23/05 - Op bezoek in Sri Lanka

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

 

Prijs

  • De deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis (incl. vlucht, vrije tijd, ...). 

Volgende zaken zijn echter NIET inbegrepen: onverwachte taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij, reisdocumenten, kosten voor vaccinatie vooraf, medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs, extra drankjes, … Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

  • Sociaal tarief

Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

  • In schijven betalen

Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar Jo,


Terug naar boven