Gudevica

BG2440 - Bulgarije

Vrijwilligerswerk in Bulgarije

Bouw mee aan een centrum voor kinderen en jongeren in een bergdorp

Gudevica is een klein Bulgaars dorpje met slechts een 20-tal inwoners, midden in het prachtige Rodopegebergte, ten zuiden van de hoofdstad Sofia. In het oude schoolgebouw van het dorp wonen Teo, Lora en hun drie kinderen. Ze willen met hun organisatie Future Now het jeugdwerk in de regio stimuleren en de sociale banden in het dorp versterken. Door workshops en kampen te organiseren, laten ze kinderen en jongeren kennis laten maken met leven in de natuur.

€ 1.050 15-18 jaar
Max. deelnemers: 11
19/07/24 > 02/08/24
Vragen over dit kamp? Inschrijvingen gesloten Volzet
BG2341 Hanne Bearda.jpg

Vrijwilligerswerk

Je helpt mee aan de verdere opbouw en renovatie van een educatief centrum. In het verleden legden vrijwilligers al een terras en drainage aan, werkten ze in de kruidentuin, isoleerden ze de gebouwen en voerden ze kleine schilderwerken uit. Er wordt op een zo ecologisch mogelijke manier gebouwd, vb. met stenen, klei en stro. Je hebt geen technische voorkennis nodig, want de mensen van het centrum helpen en ondersteunen je waar nodig. 

Daarnaast zullen jullie ook kunnen helpen met het maken van artisanale hebbedingetjes, die nadien ten voordele van het centrum verkocht zullen worden, en kunnen jullie ook een handje toesteken bij een kinderkamp dat tegelijkertijd plaatsvindt in het centrum.

De taken die je kan doen zijn dus heel divers! Bereid je voor op een verblijf midden in de natuur, ver weg van grote steden.

We maken van deze reis een unplugged-ervaring, we vragen je m.a.w. je smartphone  uit te schakelen tijdens de reis om zo ten volle te kunnen connecteren met je reisgenoten, het project en de natuur! De begeleiders behouden wel contact met buitenwereld.

Groepssamenstelling

De groep zal bestaan uit max. 12 jongeren tussen 15 en 18 jaar oud. 

Daarnaast gaan er 2 begeleiders mee (21+), die Bouworde selecteert en opleidt en die de praktische zaken ter plaatse opvolgen.

Vrije tijd

De omgeving rond Gudevica is prachtig: een trekking door de bergen staat dan ook sowieso op het programma. In de bergen kan je ook heel wat sporten beoefenen: speleologie, via ferrata, ... Cultuur snuif je dan weer op tijdens een citytrip in de hoofdstad Sofia!

Fondsenwerving

Voor dit kamp hoef je geen fondsen in te zamelen. 

SDGs

Duurzame steden en gemeenschappen Leven op het land Verantwoorde consumptie en productie
BG1740 Teresa Dewulf.jpg

Programma

Je werkt ongeveer 6u per dag, ’s avonds is er tijd voor ontspanning. In het weekend ben je vrij.

Verblijf

Je verblijft op het project. Met de groep hebben jullie een kamer ter beschikking met bedden. Sanitair is aanwezig.

Maaltijden

De maaltijden zijn traditioneel, vegetarisch en overheerlijk! Jullie helpen mee met de bereiding.

Reisgegevens

Jullie reizen met het vliegtuig naar Sofia en rijden van daar per bus verder naar het project.

Reisdocumenten

Voor Bulgarije volstaat je Belgische ID-kaart

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A, hepatitis B, tekenencefalitis, ...). Bouworde zorgt voor een basis EHBO-kit, eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

11/05 - Preparee Bulgarije 15-18

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

11/05 - Permacultuur voor dummies

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis (incl. vlucht, vrije tijd, ...). Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: onverwachte taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij, reisdocumenten, kosten voor vaccinatie vooraf, medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs en extra drankjes, ... . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

  •  Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  •  In schijven betalen: bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar Charlotte.

Terug naar boven