5 tips om jouw storytelling naar een hoger niveau te tillen op vrijwilligersreis

08 april 2022

Trek jij binnenkort op (vrijwilligers)reis? Dan kan het tof zijn om je avontuur ook digitaal vast te leggen als blijvende herinnering aan deze unieke ervaring. En, wie weet helpt het je een gooi te doen naar de hoofdprijs in onze foto- en videowedstrijd!

We gingen voor je in gesprek met onze expert Silvie van Go Strange over Digital Storytelling en ze deelt, in sneak preview, haar toptips!

Digital Storytelling? Wa's dat?

Digital storytelling is online een verhaal vertellen. Dat kan op allerlei manieren (audio, video, foto ...) en kanalen (sociale media, apps ...)!

Waarom digital storytelling?

Vrijwilligersreizen zetten iets in beweging, dat is zeker! Je komt ergens terecht waar je het niet gewoon bent, uit je comfortzone. Om die impact te kunnen uitdrukken, kan digital storytelling een leuke methodiek zijn om te reflecteren. Daarnaast kan het je helpen de reis en jouw ervaring makkelijker te verwoorden aan je vrienden en familie. En, zo heb je een blijvend aandenken aan je reis waarnaar je terug kan grijpen bij een plotse opstoot van wanderlust! (We've all been there!)

Silvies toptips voor next level storytelling

1. Neem je smartphone mee op reis!

Een binnenkopper... Of je nu voor foto’s, video’s of een blog gaat... neem je smartphone mee, zorgt voor een propere lens en installeer vooraf handige apps.

5 Tips Om Jouw Storytelling Naar Een Hoger Niveau Te Tillen Op Vrijwilligersreis (1)

Foto: Thirdman94 via Pexels

2. Grid it!

Gebruik de regel van 3 om jouw fotocomposities interessanter te maken. Zet je ‘grid’ aan op je smartphone en zorg ervoor dat de hoofdelementen in je foto samenvallen met de snijlijnen.

5 Tips Om Jouw Storytelling Naar Een Hoger Niveau Te Tillen Op Vrijwilligersreis (2)

3. Check de app BeReal

Deze app herinnert je eraan om elke dag op een bepaald moment een foto te nemen. Via de app kan je connecteren met je vrienden en door de dagelijkse foto krijgt je een unieke inkijk in elkaars dagdagelijkse leven, ook op vrijwilligersreis. Dat kan dan weer een aanknopingspunt zijn voor jouw story.

5 Tips Om Jouw Storytelling Naar Een Hoger Niveau Te Tillen Op Vrijwilligersreis (3)

4. Hackastory

Hackastory verzamelt handige apps om jouw storytelling next level te tillen. Zo helpt Velapp je om jouw video’s intelligent te editen door zelf de topmomenten uit je video te selecteren en aan elkaar te plakken. Handig!

5 Tips Om Jouw Storytelling Naar Een Hoger Niveau Te Tillen Op Vrijwilligersreis (4)

5. Iedereen kan dit, Be you!

Spits je oren en open je ogen. Iedereen heeft een verhaal en dat kan je vertellen op jouw eigen manier. Be you, blijf dicht bij jezelf; dat maakt je verhaal authentiek!

5 Tips Om Jouw Storytelling Naar Een Hoger Niveau Te Tillen Op Vrijwilligersreis (5)

Foto: RYU via Pexels

Wacht, er is méér!

Meer weten over Digital Storytelling? Zin om concreet aan de slag te gaan? Dat kan tijdens onze workshop Digital Storytelling op 16/04. Snel inschrijven is de boodschap want de plaatsjes zijn beperkt!

Deze workshop is gratis voor wie in 2022 is ingeschreven voor een vrijwilligersreis. Zo niet, betaal je 4€.


Terug naar boven