Bouworde blog

Terug Van Weggeweest 11 Reünietips (1)

19 september 2022

Terug van weggeweest – 11 reünietips

September... grijze regenwolken verduisteren die eerder nog blauwe zomerhemel, het vallen van de blaadjes nadert en ook die schoolboeken moeten weer de kast uit... Kortom, een herfstblues sluimert!

Eerste Hulp Bij Interculturele Ongevallen (1)

23 juni 2022

Eerste hulp bij interculturele ongevallen

Op vrijwilligersreis gaan, dat is je onderdompelen in een andere cultuur. Door nauw samen te werken en leven met de lokale gemeenschap, leer je een nieuw land en cultuur echt van binnenuit kennen. Maar hoe zorg je ervoor dat die uitwisseling succesvol gebeurt en je niet vol interculturele builen uit een botsing komt?

Zero Waste Op Reis 8 Tips (1)

10 mei 2022

Zero waste op reis? 8 tips!

Dilemma: Je wil de wereld zien, andere culturen proeven, je grenzen verleggen... zonder daarbij een negatieve impact te hebben op ons klimaat, op onze planeet...

5 Tips Om Met Permacultuur Aan De Slag Te Gaan (1)

26 april 2022

5 tips om met permacultuur aan de slag te gaan

Permacultuur? Wa's dat? Voor velen vormt het wellicht een nog vrij vaag begrip. En toch is het interessant om te kijken wat je met het principe kan in je dagdagelijkse leven of tijdens een vrijwilligersreis.

5 Tips Om Jouw Storytelling Naar Een Hoger Niveau Te Tillen Op Vrijwilligersreis (1)

08 april 2022

5 tips om jouw storytelling naar een hoger niveau te tillen op vrijwilligersreis

Trek jij binnenkort op (vrijwilligers)reis? Dan kan het tof zijn om je avontuur ook digitaal vast te leggen als blijvende herinnering aan deze unieke ervaring. En, wie weet helpt het je een gooi te doen naar de hoofdprijs in onze foto- en filmpjeswedstrijd!

9 Redenen Om Te Vrijwilligen In Estland (1)

14 januari 2022

9 redenen om te vrijwilligen in Estland

Tere! (Hallo!)

Last Minute Reistips 2021 Edition (1)

30 maart 2020

Last minute reistips – 2021 edition!

Hoera! Het is (bijna) vakantie!

Voluntoerisme

30 maart 2020

Voluntoerisme

Voluntoerisme, de combinatie van vrijwilligerswerk met toerisme, krijgt steeds vaker een negatieve bijklank.  Een kritische kijk bewaren op het fenomeen; dat vinden we bij Bouworde essentieel. Alle vrijwilligersorganisaties, en bij uitbreiding de deelnemende vrijwilligers, over dezelfde cynische kam scheren, gaat ons echter een brug te ver.


Terug naar boven