San Ramon

PE2401 - Peru

Bouw mee aan een natuur-educatief centrum

De missie van Sandro, Heleen en hun dochters, een inspirerende Belgisch-Peruaanse familie, is om het regenwoud en het nevelwoud van Peru te behouden en te beschermen.

Tussen het majestueuze Andesgebergte en de weelderige jungle van Peru bevindt zich een unieke plek, waar deze familie zich wijdt aan hun passie voor natuurbehoud en milieueducatie. Momenteel beheren ze een nevelwoud in het hart van Peru. Maar dat is niet alles! Ze willen ook de lokale bevolking bewust maken van de onschatbare waarde van deze bossen en bomen voor onze planeet.

Om deze ambitieuze doelen te bereiken, zijn ze begonnen met de bouw van een duurzaam natuur-educatief centrum. Hoewel het centrum nog in de beginfase verkeert, zal het naar verwachting in 2024 of 2025 operationeel zijn. Hier kunnen bezoekers van alle leeftijden kennis opdoen over de prachtige natuurlijke omgeving en het belang van behoud.

Als je een liefde voor de natuur koestert en gelooft dat we allemaal een rol te spelen hebben in het beschermen van onze planeet, is deze vrijwilligersreis jouw kans om actie te ondernemen.

€ 1.795 18-30 jaar
Max. deelnemers: 8
30/06/24 > 30/07/24
Vragen over dit kamp? Inschrijvingen gesloten Volzet
IMG_0831.JPG

Vrijwilligerswerk

Helpen met de bouw van het natuur-educatief centrum, het werk zelf zal sterk afhankelijk zijn van waar de bouw op dat moment staat. Maar alles gebeurt met ecologisch duurzame materialen (vb bamboe).

Vrije tijd

De eerste drie weken werken jullie mee op het project, de laatste week is vrije tijd en is nog zelf in te vullen, maar een bezoek aan Macchu Picchu, Cusco en het Titicacameer is natuurlijk een must.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra (dit zit in de kampprijs).
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via Mijn Bouworde.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 2000€ voor ogen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop 100€ die in de kampprijs zit, nog zo'n 1400€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

SDGs

Kwaliteitsonderwijs Duurzame steden en gemeenschappen Leven op het land Partnerschap om doelen te bereiken Klimaatactie Verantwoorde consumptie en productie
IMG_20170916_152601905_HDR.jpg

Verblijf

Jullie verblijven dicht bij het project, er zijn 5 kamers met dubbelbed beschikbaar. Er zijn lakens aanwezig.

Maaltijden

Jullie helpen met de bereiding van de maaltijden.

Reisgegevens

Je hebt een vlucht op Lima. Van Lima nemen we de bus naar San Ramon (reken op nog een lange busrit – 8u).

Reisdocumenten

Voor Peru heb je een internationaal paspoort nodig (check zeker de geldigheidsdatum ervan).

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. deze en mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A, polio, buiktyfus, Meningokokken ACWY, hondsdolheid,...).

 

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

27/04 - Preparee Peru

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

16/03 - houtbewerking voor beginners
27/04 – workshop EHOB – eerste hulp op Bouwkamp

27/04 – workshop Zero waste

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

 

Prijs

  • Inbegrepen: Vlucht heen en terug naar Peru, accommodatie en eten tijdens de werkweek, vervoer van en naar het project tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, vorming, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid), stukje fondsenwerving (100€).
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, reisdocumenten, medicatie en inentingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven