Voru

EE2441 - Estland

Vrijwilligerswerk in Estland

Zin om technisch aan de slag te gaan op een ecoboerderij?

De prachtige omgeving van Võru, Zuid-Oost Estland, is gekend om zijn schilderachtige landschap van groene heuvels, kronkelende wegen en meer dan 170 meren! De lokale ambachten en gebruiken zijn hier nog goed bewaard gebleven. Maak je klaar voor een unieke kennismaking met het Estse platteland!

€ 1.095 15-18 jaar
Max. deelnemers: 12
18/08/24 > 30/08/24
EE2141 Charlotte-Pommelien Van Pelt (12).jpg

Vrijwilligerswerk

Je werkt mee op een ‘eco-farm’ die via ecotoerisme de streek verder wilt ontwikkelen. De taken zijn heel divers: vrijmaken van wandelpaden, houtvuur klieven voor de winter, signalisatie van wandelpaden plaatsen, aanleggen van een wei voor de schapen, … Kortweg: voor ieder wat wils!

Groepssamenstelling

De groep zal bestaan uit max. 12 jongeren tussen 15 en 18 jaar oud.

Daarnaast gaan er 2 begeleiders mee (21+), die Bouworde selecteert en opleidt en die de praktische zaken ter plaatse opvolgen.

Vrije tijd

Tijdens je vrije tijd ontdek je de prachtige regio en daarbij mag een dagelijkse sauna uiteraard niet ontbreken. Jullie sluiten de reis af met een citytrip in Tallinn!

SDGs

Duurzame steden en gemeenschappen Leven op het land
IMG-20220819-WA0003.jpg

Programma

Je werkt zo’n 6-tal uur per dag, nadien heb je vrije tijd. In je vrije tijd kan je pingpongen, voetballen, basketten, volleyballen op het strand en hiken.

Verblijf

Je werkt ongeveer 5u per dag, ’s avonds is er tijd voor ontspanning. Na het werk en op de vrije dagen ontdek je de prachtige omgeving.

Maaltijden

De maaltijden worden voorzien door het project, maar er wordt wel gevraagd een handje te helpen.

Reisgegevens

Jullie reizen met het vliegtuig naar Tallinn en van daar reizen jullie per bus verder naar het project.

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat voor Estland.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A, hepatitis B, tekenencefalitis, ...). Bouworde zorgt voor een basis EHBO-kit, eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

11/05 - Preparee Estland 15-18

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

11/05 - Permacultuur voor beginners

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis (incl. vlucht, vrije tijd, ...). Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: onverwachte taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij, reisdocumenten, kosten voor vaccinatie vooraf, medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs en extra drankjes, ... . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Lotte
  • In schijven betalen: bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar Charlotte.

Terug naar boven