Tortosa

ES2400 - Spanje

Renoveer mee een ontmoetingsplaats voor jongeren

We gaan werken aan de restauratie van de Sant Antoni Toren, gelegen op een 19de -eeuwse boerderij van 4 hectare. Deze boerderij bestaat uit meerdere met elkaar verbonden ruimtes en is ontworpen volgens de principes van permacultuur, met ecologische en duurzame teeltmethoden.

Deze boerderij wordt gebruikt als ontmoetingsplaats voor jongeren uit verschillende internationale programma’s. Naast een ontmoetingsplaats worden er ook workshops, uitwisselingen en vormingen georganiseerd. Het huis biedt plaats aan 35 personen. De buitenruimtes worden momenteel aangepast zodat ze voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt, zoals ecologische tuinen om jongeren aan het werk te zetten, ontspanningsruimtes en gebieden voor sierplanten, enz.

Jullie gaan er vooral helpen met het onderhoud: deuren schilderen, hekken verven, stenen constructies maken en tegelijkertijd ga je de lokale gemeenschap leren kennen waar het project voor ontwikkeld wordt.

Doe dus mee aan dit inspirerende project en draag bij aan het behoud van de historische Sant Antoni Toren en de groeiende gemeenschap van jonge mensen die hier samenkomen.

€ 695 18-30 jaar
Max. deelnemers: 7
01/09/24 > 15/09/24
Vragen over dit kamp? Inschrijvingen gesloten Volzet
IMG-20180817-WA0038.jpg

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zullen de volgende taken uitvoeren:

  1. a) Identificatie en selectie van plantensoorten, we zullen de plantensoorten verwijderen die schadelijk zijn voor dat milieu. We planten Lantana camara, Nerum oleander en Pistacia lentiscus.
  2. b) Verwijderen van klimop, snoeien van kornoeljes, schoonmaken van de ruimte en repareren van de bestaande randen.
  3. c) In dit gebied zijn er veel overblijfselen van oude irrigatieleidingen. We zullen deze verzamelen en klaarmaken om naar de vuilstort te brengen.
  4. d) IJzeren hekken in de omgeving opnieuw schilderen
  5. e) de zitbanken herstellen: verwijderen verf, vervangen hout, en herstellen waar nodig en kan.
  6. h) herschilderen van het buitenterras
  7. i) Het schilderen van de deuren van de ruimte
  8. j) Maak de oude moddertegels schoon, plaatsen van enkele lemen muren...

Het werk zal vooral buiten zijn, maar er zijn ook enkele binnentaken.

Je zal enkel werken in de voormiddag, omdat het in de namiddag te warm is (van 8u tot 13u).

Groepssamenstelling

Naast de Vlaamse vrijwilligers zijn er ook heel wat internationale vrijwilligers.

Vrije tijd

Tortusa ligt zowel dicht bij de bergen als dicht bij de kust, dus een uitstap naar één van beiden is zeker mogelijk. Je kan ook een kajaktocht maken of gaan zwemmen in het plaatselijk zwembad. Er zal ook een dansworkshop georganiseerd worden als een workshop met tradionele percussie.

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig,

SDGs

Duurzame steden en gemeenschappen Partnerschap om doelen te bereiken Leven op het land Industrie, innovatie en infrastructuur
IBOAT_Spilamberto2023_pic leo ressi (1).jpg

Verblijf

Je slaapt op het project, er zijn verschillende kamers beschikbaar, het kan ook zijn dat jullie buiten in tenten gaan slapen (afhankelijk van beschikbaarheid). Het project voorziet alvast bedden en matrassen.

Maaltijden

Je helpt mee met het bereiden van de maaltijden.

Reisgegevens

Een vlucht naar Barcelona, daarna met het openbaar vervoer richting project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Spanje te reizen.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

01/07 - Preparee Spanje (online)

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.


 

Prijs

  • Inbegrepen: Een vlucht heen en terug naar Spanje, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen (je kan wel  kosteloos op het appartement blijven slapen), plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), vrije tijd, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven