Topolovec

SI2440 - Slovenië

Zet jouw talenten in voor een eco-gemeenschap in het Sloveense Istrië

Sunny Hill, in het landelijke Istrië, is een plek waar ecologie en duurzaam samenleven centraal staan. Er worden ook diverse evenementen en workshops georganiseerd voor wie meer wil weten over deze thema’s.

Op het domein, gelegen in een glooiend landschap, zet je echt jouw talenten in waar nodig. Kies ervoor om te helpen bij de renovatie van het domein, je in te zetten voor de plaatselijke gemeenschap en/of aan de slag te gaan in de tuin (moestuin, hout sprokkelen, dieren verzorgen, …)

Tijdens vrije momenten ontdek je de omliggende heuvels en valleien, bezoek je een van de vele charmante Sloveense kuststadjes of trek je even de grens over naar Kroatië of Italië.

Een gevarieerd project midden in de natuur!

€ 925 15-18 jaar
Max. deelnemers: 14
10/07/24 > 21/07/24
Vragen over dit kamp? Inschrijvingen gesloten Volzet
SI2101 Nargiz Nabirova (5).jpg

Vrijwilligerswerk

Je kan kiezen om te helpen bij

- het renoveren van gebouwtjes op het domein

- het helpen van de plaatselijke gemeenschap met allerlei huishoudelijke karweitjes

- het onderhouden van de moestuin

- het verzorgen van de dierenGroepssamenstelling

De groep zal bestaan uit max. 12 jongeren tussen 15 en 18 jaar oud. 

Daarnaast gaan er 2 begeleiders mee (21+), die Bouworde selecteert en opleidt en die de praktische zaken ter plaatse opvolgen.

Vrije tijd

Tijdens de vrije tijd ontdek je het groene heuvelachtige landschap, ga je op uitstap naar de kust en/of steek je de grens even over naar Kroatië of Italië. Samen met de begeleiders kiezen jullie welke daguitstappen jullie doen tijdens de vrije dag.

Op het einde van de reis ontdek je de meren en watervallen van Bohinj en Bled en breng je nog een avondje door in de hoofdstad Ljubljana. 


SDGs

Duurzame steden en gemeenschappen Partnerschap om doelen te bereiken Verantwoorde consumptie en productie
SI2101 Nargiz Nabirova (3).jpg

Programma

Je werkt ongeveer 6u per dag, verder ben je vrij om te rusten of de mooie natuur te verkennen. In het weekend heb je een vrije dag die je invult samen met je groep. Op het einde van de reis vertrek je op tweedaagse richting Bohinj en Bled om deze prachtige regio te ontdekken. 

Verblijf

Slapen kan je doen binnen, in twee slaapkamers, of je kan kiezen om buiten in tentjes te slapen. Slaapzak en matje neem je zelf mee. Er zijn composttoiletten en het water van de keuken en de badkamer, hergebruiken ze voor de tuin - dus enkel biologisch afbreekbare zeep gebruiken. 

Maaltijden

De maaltijden zijn vegetarisch en je wordt gevraagd om te helpen bij de bereiding ervan.

Reisgegevens

Je vliegt op Ljubljana. Van daaruit nemen jullie de bus/trein naar het project. 

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Slovenië te reizen.

 

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties, zoals een vaccin tegen tekenencefalitis. 

Voorbereiding

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en de kampmap met alle praktische info downloaden. 

De preparee (het voorbereidingsmoment) is al voorbij, maar alle info is na te lezen in de kampmap. Als je na het lezen hiervan nog extra vragen hebt of als je gewoon een verkorte uitleg wenst, mail of bel ons zeker eens op! Daarnaast zal de begeleiding je contacteren om (online) kennis te maken met de groep. 

Prijs

Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis (incl. vlucht, vrije tijd, ...). Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: onverwachte taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij, reisdocumenten, kosten voor vaccinatie vooraf, medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs en extra drankjes, ... . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

  •  Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Lotte
  •  In schijven betalen: bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar Charlotte.

Terug naar boven