Sokolici

SI2401 - Slovenië

Allerlei werk op een bioboerderij die ook dient als educatief centrum

Aljaz en Moyca hebben een inspirerend project opgestart in het prachtige Istrië, waar ze een verlaten boerderij nieuw leven willen inblazen. Deze boerderij groeit uit tot een heuse bioboerderij met de ethiek van permacultuur als basis. Maar dat is niet alles! Het wordt tevens een educatief centrum waar mensen de kunst van biologisch boeren kunnen leren, waar jongeren boeiende workshops kunnen volgen, en waar de onderlinge verbondenheid wordt versterkt.

Dit project is nog in de beginfase, maar Aljaz en Moyca zijn vol enthousiasme en vastberadenheid. Tijdens jouw verblijf in Istrië draag je niet alleen bij aan het herstel van de boerderij waar zij wonen, maar ook aan de ontwikkeling van het centrum waar zij hun waardevolle workshops zullen geven. Een unieke kans om betrokken te zijn bij een duurzaam initiatief in een adembenemende omgeving!

€ 545 18-30 jaar
Max. deelnemers: 5
05/07/24 > 23/07/24
DSC_0577.JPG

Vrijwilligerswerk

Reken op ecologisch en technisch werk, met de nadruk op buitenwerk. Het is nog afwachten hoe ver het project tegen mei gevorderd is om exact te weten wat er zal gebeuren.

Vrije tijd

Vrije tijd is niet inbegrepen. Er zijn in Slovenië heel wat mogelijkheden om uit te kiezen. Je kan een dagje naar het strand gaan, het prachtige Ljubliana bezoeken of een weekendje hiken in de bergen.

SDGs

Geen honger Goede gezondheid en welzijn Leven op het land Verantwoorde consumptie en productie Duurzame steden en gemeenschappen
image00008.jpeg

Verblijf

Je neemt een eigen tentje, slaapzak en matje mee.

Maaltijden

Reken op heerlijke biologische maaltijden, met groentjes vers uit de tuin.

Reisgegevens

Je gaat met het openbaar vervoer naar Slovenië. Van Brussel neem je de trein naar Wenen, je blijft 24 uur in deze prachtige stad en reist dan verder met de bus. De terugkeer is gelijkaardig. De overnachtingen in Wenen zitten ook in de prijs. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.  

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Slovenië te reizen.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties, zoals een vaccin tegen tekenencefalitis.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

25/06 - Preparee Slovenië (online)

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

 

Prijs

  • Inbegrepen: Internationale trein en busrit, overnachtingen in Wenen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid)
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in Wenen, plaatselijke vervoerskosten (in Slovenië), persoonlijke medicatie en inentingen
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven