Sesimbra

PT2430 - Portugal

Help bij de verzorging van honden in een asiel en knap er klusjes op

Interesse in dit kamp? Inschrijven kan vanaf 25/11, om 10u, via de aanmeldknop bij dit kamp. Het volledige zomeraanbod komt online op 18/11.

In het kuststadje Sesimbra, Portugal, ligt het hondenasiel Bianca. Het asiel vangt permanent zo’n 300 honden en 100 katten  op. Door de honden te verzorgen en te trainen probeert Bianca zo snel mogelijk een nieuw baasje voor hen te vinden. De honden en katten staan te wachten om met je te spelen en te wandelen!

€ 985

18-25 jaar
Max. deelnemers: 7

10/07/24 > 19/07/24

FirstImage

Vrijwilligerswerk

Je helpt op dit project bij de dagdagelijkse verzorging van de dieren (eten geven, wassen, hokken schoonmaken, …), je gaat wandelen met de honden en knapt kleine technische klusjes op (hokken vernieuwen, omheining herstellen, …). Als dierenvriend geef je de dieren echter vooral de aandacht die ze verdienen. 

Groepssamenstelling

De groep bestaat uit 7 jongeren tussen 18 en 25 jaar. Daarnaast gaat er 1 begeleider mee (21+), die Bouworde selecteert en opleidt en die de praktische zaken ter plaatse opvolgt.

Vrije tijd

We gaan kajakken op de zee en doen natuurlijk een citytrip in het fantastisch mooie Lissabon. 

 

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.

SDGs

FourthImage

Verblijf

Jullie zullen verblijven in een huis, dagelijks worden jullie opgehaald en gebracht naar het project. Het huis heeft twee badkamers en vier slaapkamers. Het ligt dicht bij een supermarkt. Er is een tuintje en een terras met bbq.  

Maaltijden

Het eten zullen jullie zelf moeten maken, je krijgt een budget mee die moet instaan voor deze kosten.

Reisgegevens

Vlucht heen en terug naar Lissabon. In Lissabon wordt je opgehaald door een bus die je naar het project brengt. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Portugal te reizen.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

De deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis (incl. vlucht, vrije tijd,...).
Volgende zaken zijn echter in deze kostprijs NIET inbegrepen: onverwachte taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij, reisdocumenten, kosten voor vaccinatie vooraf, medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs, extra drankjes, … . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

  •  Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  •  In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven