Sesimbra

PT2400 - Portugal

Help bij de verzorging van honden in een asiel en knap er klusjes op

Wil je jouw liefde voor dieren inzetten om het leven van honden en katten in nood te verbeteren? Kom naar het vissersstadje Sesimbra, Portugal, en help mee in het Bianca hondenasiel!

Bianca is een toevluchtsoord voor meer dan 300 honden en 100 katten die snakken naar liefdevolle aandacht en verzorging. Als vrijwilliger kun je deze dieren helpen door met ze te spelen, ze uit te laten en voor ze te zorgen. Jouw inzet draagt bij aan de training en socialisatie van de dieren, waardoor ze sneller een nieuw thuis kunnen vinden.

Maar dat is nog niet alles! Je hebt ook de kans om klusjes in het asiel op te knappen, waardoor de leefomstandigheden van de dieren verbeteren. 

€ 745 18-30 jaar
Max. deelnemers: 8
01/07/24 > 09/07/24
WhatsApp Image 2023-07-08 at 10.35.08 (1).jpeg

Vrijwilligerswerk

Je helpt op dit project bij de dagdagelijkse verzorging van de dieren (eten geven, wassen, hokken schoonmaken, …), je gaat wandelen met de honden en knapt kleine technische klusjes op (hokken vernieuwen, omheining herstellen, …). Als dierenvriend geef je de dieren echter vooral de aandacht die ze verdienen.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp hoef je geen extra fondsen in te zamelen.

SDGs

Leven op het land Duurzame steden en gemeenschappen Partnerschap om doelen te bereiken
vrijwilligerswerk in portugal PT1600 Jozefien Dirkx 4.jpg

Verblijf

Jullie zullen verblijven in een appartement op 400 meter van het strand, dagelijks worden jullie opgehaald en gebracht naar het project. Het huis heeft één badkamer en vier slaapkamers. Het ligt dicht bij een supermarkt. 

Maaltijden

Het eten zullen jullie zelf moeten maken, je krijgt een budget mee die moet instaan voor deze kosten.

Reisgegevens

Vlucht heen en terug naar Lissabon. In Lissabon wordt je opgehaald door een bus die je naar het project brengt. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Portugal te reizen.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

05/05 - Preparee Portugal

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

05/05 – workshop hond in-zicht
27/04– workshop EHOB – eerste hulp op Bouwkamp

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

 

Prijs

  • Inbegrepen: Een vlucht heen en terug naar Portugal, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen (je kan wel  kosteloos op het appartement blijven slapen), plaatselijke vervoerskosten, vrije tijd, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven