Sanet y Negrals

ES2440 - Spanje

Vrijwilligerswerk in Spanje

Help mee een pittoresk dorpje opknappen

In het Spaanse dorpje Sanet y Negrals, gelegen tussen Valencia en Alicante, zoeken ze helpende handen om allerlei opknapwerkjes uit te voeren. Vele jongeren en gezinnen naar de stad trekken en vooral de oudere mensen blijven achter in het dorp. Vrijwilligers zijn dus meer dan welkom!

Je helpt er met het schilderen van het gemeentehuis, het onkruid wieden in het parkje, muurschilderingen maken in het lokale jeugdcentrum. Ook een beach clean up bij het strand een beetje verderop behoort tot de mogelijkheden! 

Na het vrijwilligerswerk verblijf in het gezellig Spaans dorpje, waar je in de omliggende natuur kan gaan wandelen of een duikje nemen in het zwembad. Daguitstappen kan je dan weer doen naar de kust. 

€ 995 15-18 jaar
Max. deelnemers: 14
29/06/24 > 13/07/24
291978656_522497899654456_2182303286458377756_n.jpg

Vrijwilligerswerk

Je helpt er het dorpje wat op te knappen met allerlei schilderwerkjes, onkruid trekken, hagen snoeien, ... Een beach clean-up kan ook gedaan worden. 

Groepssamenstelling

De groep zal bestaan uit max. 12 jongeren tussen 15 en 18 jaar oud. 

Daarnaast gaan er 2 begeleiders mee (21+), die Bouworde selecteert en opleidt en die de praktische zaken ter plaatse opvolgen.

Vrije tijd

Je werkt zo'n zestal uur per dag. Na het vrijwilligerswerk ontdek je het dorpje en haar mooie natuuromgeving, spring je in het zwembad of ga je op café met de dorpelingen.  Een daguitstap naar de Spaanse costa mag ook niet ontbreken aan je vrijwilligersreis. 

SDGs

Duurzame steden en gemeenschappen
PT1940 Jonas Gelders (vila franca) (6).jpg

Programma

Je werkt zo'n zestal uur per dag. Na het vrijwilligerswerk ontdek je het dorpje en haar mooie natuuromgeving, spring je in het zwembad of ga je op café met de dorpelingen. 

Verblijf

Jullie verblijven in een huisje, dat drie slaapkamers heeft met stapelbedden. Je brengt je eigen lakens/slaapzak mee. 

Maaltijden

In het huisje is een volledig uitgeruste keuken voorzien, waar jullie zelf koken. 

Reisgegevens

Je reist per vliegtuig naar Alicante. Daar worden jullie met een minibusje tot het dorpje gebracht. 

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat. 

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A, hepatitis B, tekenencefalitis, ...). Bouworde zorgt voor een basis EHBO-kit, eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

11/05 - Preparee Spanje 15-18

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

11/05 - Permacultuur voor dummies

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis (incl. vlucht, vrije tijd, ...). Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: onverwachte taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij, reisdocumenten, kosten voor vaccinatie vooraf, medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs en extra drankjes, ... . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

  •  Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Lotte
  •  In schijven betalen: bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar Charlotte.

Terug naar boven