Haanja

EE2401 - Estland

Vrijwilligerswerk in Estland:  

Werken in en voor de natuur in 3 nationale parken

In Estland steunt Bouworde terug het Estonian Fund for Nature (ELF). Deze natuurorganisatie zet zich ondermeer in om de natuurparken in Estland te beschermen. Tijdens dit kamp werken we op twee verschillende plaatsen.

Haanja Uplands Aria ligt in het heuvelachtige gedeelte van Estland. Hier is het landschap heel divers, van kleine velden, naar bossen naar wetlands. Echter het aantal amfibieën die er vroeger leefden, is drastisch aan het dalen. De grootste reden is het ontbreken van geschikte vijvers voor hen. We gaan er dan ook verder met deze vijvers te herstellen, vrij te maken van te hoge planten of het maken van nieuwe vijvers.

Karula Nationaal park is beroemd voor zijn uitgestrekte bossen en heuvelachtig landschap. Deze regio is een belangrijke habitat voor de zwarte ooievaar, een zeldzame vogel in Estland. Deze regio is ook bekend voor het leven volgens de oude Estse tradities.

Ten slotte werken we ook in Otepää nature park, het grootste beschermde landschap in Estland, bekend om zijn vele pittoreske meren.

In Karula en Otepää gaan we een uitheemse plantensoort (de himalayabalsem) verwijderen.

Tijdens de vrije momenten ontdek je de nationale parken al wandelend, bouw je kampvuren, zwem je in de meren of wordt je ingewijd in de saunatraditie. Een aanrader voor wie terug wil naar de natuur!

€ 625 18-30 jaar
Max. deelnemers: 4
19/07/24 > 01/08/24
Vragen over dit kamp? Inschrijvingen gesloten Volzet
Haanja2021_Katrin8.JPG

Vrijwilligerswerk

We werken van 23 juli tot en met 28 juli. 

In de regio Haanja zullen we aan verschillende vijvers werken om ze te ontdoen van overgroeiende vegetatie, dit specifiek voor de salamanders.

In Karula en Otepää gaan we de Himalayabalsem verwijderen, die heeft anders de neiging om de rest van de natuur te overwoekeren.

Groepssamenstelling

Je gaat werken in een internationale groep. Naast de 5 Vlaamse vrijwilligers zullen er dus ook nog internationale vrijwilligers aanwezig zijn.

SDGs

Schoon water en sanitair Klimaatactie Leven in het water Leven op het land Partnerschap om doelen te bereiken
Otepää2022_Volha4.JPG

Verblijf

Verblijf is in gedeelde kamers, lakens zijn aanwezig. Je zal ook twee avonden kunnen genieten van de typische Finse sauna of de traditionele Estse rooksauna.

De maaltijden zullen jullie zelf bereiden.

 

Reisgegevens

We gaan met de bus en trein naar Tallinn. We doen het rustig aan met citytrips op de weg er naar toe

Tijdens de heenreis reis je eerst met de bus van Brussel tot Warschau. Je blijft (ongeveer) 24 uur in Warschau. Zo is er tijd om deze mooie stad te ontdekken.  De volgende dag reis je per bus verder naar Tallinn. 
Voor de terugkeer voorzien we twee citytrips, eentje in Riga en eentje in Dresden. Zo krijg je de mogelijkheid om drie hele mooie steden te ontdekken. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

 

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Estland te reizen.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

26/06 - Preparee Estland (Leuven)

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

  • Inbegrepen: Internationale trein en busrit, overnachting in Warschau, Riga en Dresden, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, maaltijden, vervoer en bezienswaardigheden in Warschau/Riga/Dresden, plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven