Belgrado

RS2400 - Servië

Organiseer activiteiten voor vluchtelingen en help bij enkele renovatiewerkjes

Bouworde is verheugd over de nieuwe samenwerking in Servië, specifiek met de Jesuit Refugee Service (JRS). Deze organisatie zet zich in voor de rechten van vluchtelingen, biedt opvang en begeleiding en verdedigt hun belangen.

In Belgrado runt JRS een klein centrum voor niet-begeleide jongeren, en ze beheren ook twee appartementen waar telkens drie jongeren kunnen verblijven. Als vrijwilliger kun je de jongeren bijstaan door samen activiteiten te ondernemen, uitstapjes te maken, of gewoon met hen te praten en communiceren. Daarnaast krijg je de kans om de kamers waar de jongeren verblijven op te frissen door ze te schilderen.

Tijdens de vrije tijd heb je de kans om Servië te ontdekken, de rijke tradities, de gastvrije bevolking, de betoverende landschappen of het bruisende Belgrado.

€ 495 18-30 jaar
Max. deelnemers: 4
30/06/24 > 13/07/24
HR2172 Emma Bouckaert (3).JPG

Vrijwilligerswerk

Deze zomer draait alles om het organiseren van diverse activiteiten om deze jongeren te ondersteunen.

Samen met hen ga je op avontuurlijke uitstapjes, deel je jouw kennis over de Belgische cultuur en leer je van hun rijke achtergronden. Het is een unieke kans om internationale vriendschappen te sluiten en culturele barrières te doorbreken.

Naast deze verrijkende ervaringen zul je ook de kamers opknappen en vernieuwen voor de bewoners van het centrum.

Bereid je voor op een zomer vol interessante activiteiten, interculturele uitwisselingen en verruimende gesprekken. Sluit je aan en maak deel uit van dit inspirerende project in Servië!

SDGs

Vrede, justitie en sterke publieke diensten Partnerschap om doelen te bereiken Ongelijkheid verminderen Duurzame steden en gemeenschappen Kwaliteitsonderwijs
BE1704LeneGrauwels4.jpg

Verblijf

Jullie slapen in een nieuw appartement op 20 minuutjes stappen van het centrum. Er zijn twee kamers voor twee personen, een keukentje, douche en eetruimte aanwezig. Lakens en slaapzak moet je wel nog meenemen.

Maaltijden

's Morgens en 's avonds zorgen jullie zelf voor de maaltijd (je krijgt een basisbudget mee van Bouworde hiervoor). Voor de lunch wordt er een warme maaltijd voor jullie bereid in het centrum (door een Afghaanse mama).

Reisgegevens

Jullie vliegen naar Belgrado, daar worden jullie opgehaald door het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Servië te reizen.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties.

 

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

04/05 - Preparee Servië

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

04/05 – workshop spelen zonder grenzen
27/04 - workshop EHOB (eerste hulp op bouwkamp)

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

 

Prijs

  • Inbegrepen: Vlucht heen en terug, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen (je kan wel kosteloos op het project blijven slapen), plaatselijke vervoerskosten, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven