Athene

GR2401 - Griekenland

Je helpt bij de maaltijdbedeling voor vluchtelingen

Caritas Athene zorgt dagelijks voor een gratis warme maaltijd voor zo’n 350 mensen, onder wie heel wat vluchtelingen. Jij kan hen daarbij helpen. Je zet alles klaar, dient op, wast af en ruimt op.

Daarnaast help je ook bij de bedeling van kledij en kan je sporadisch activiteiten organiseren voor de kinderen van de vluchtelingen.

Opgelet! Je werkt hier slechts halve dagen.

Je verblijft op wandelafstand van de Acropolis en krijgt de mogelijkheid om historisch Athene en omgeving te ontdekken.

€ 695 18-30 jaar
Max. deelnemers: 4
14/07/24 > 27/07/24
GR1800 Charlotte Van den Bogaert (2).jpg

Vrijwilligerswerk

Opgelet, jullie werken slechts halve dagen!

In de voormiddag helpen jullie bij de maaltijden. Alles klaarzetten, helpen opdienen, de afwas. Daarnaast worden jullie ook gevraagd om te helpen bij het verdelen van de kledij. De laatste jaren is het vooral maaltijden klaarmaken die dan opgehaald worden door de mensen.
Mogelijks helpen jullie ook enkele dagen bij de kinderanimatie voor de kinderen van de vluchtelingen, opgelet, dit zal slechts enkele keren doorgaan (duur +- 2 uur)!

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig,

SDGs

Geen honger Geen armoede Ongelijkheid verminderen Partnerschap om doelen te bereiken
GR1700 Allegaert Elise LR (2).JPG

Verblijf

Jullie verblijven in een appartement in het centrum van de stad.

Maaltijden

Voor het middagmaal mag je mee eten met de vluchtelingen. Voor het ontbijt en avondmaaltijd zorg je zelf (je krijgt een basisbedrag mee hiervoor).

Reisgegevens

Een vlucht naar Griekenland, daarna met het openbaar vervoer richting project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Griekenland te reizen.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

02/07 - Preparee Litouwen (Griekenland en Kroatië) 

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

04/05 – workshop spelen zonder grenzen

04/05 – Fatimah vertelt

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

  • Inbegrepen: Een vlucht heen en terug naar Griekenland, accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen (je kan wel kosteloos op het appartement blijven slapen), plaatselijke vervoerskosten (vb van luchthaven naar project), vrije tijd, persoonlijke medicatie en inentingen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven