Westakkers

BE2400 [geannuleerd] - België

Organiseer tijdens de kerstvakantie activiteiten in een opvangcentrum voor asielzoekers  

Sinds 2015 vangt het Rode Kruis in Westakkers in de voormalige kazerne asielzoekers op. Er verblijven zowel families met kinderen, niet-begeleide minderjarige jongeren (NMBV's) als alleenstaande mannen. Op dit moment wonen er zo'n 450 mensen. 

Tijdens de vakantie zoekt het centrum extra helpende handen om allerlei leuke activiteiten te organiseren. In de eerste plaats voor de kinderen, maar ook de andere bewoners worden graag geëntertaind. Een filmavond voor de vrouwen, sportcompetitie onder de NMBV’s, één-tegen-allen voor de kleinsten, …  Samen met je medevrijwilligers maak je er een onvergetelijke kerstvakantie van!  

Een fijne vrijwilligersreis voor wie interesse heeft in andere culturen en graag jong en oud animeert. 

€ 50 18-30 jaar
Max. deelnemers: 0
02/01/24 > 07/01/24
Vragen over dit kamp? Inschrijvingen gesloten Volzet
BE2180 Sint-Pieterscollege (18).jpg

Vrijwilligerswerk

  • Activiteiten organiseren en begeleiden voor kinderen (eventueel ook voor jongeren en volwassenen van het centrum): sport, spel, knutselen ... 
  • Organiseren en begeleiden van uitstapjes 

SDGs

Ongelijkheid verminderen Partnerschap om doelen te bereiken
BE2180 Sint-Pieterscollege (39).jpg

Verblijf

Jullie verblijven in een slaaplokaal in het centrum. Je neemt zelf een luchtmatras/matje, slaapzak en kussen mee.

Maaltijden

Het centrum voorziet drie maaltijden per dag. Jullie kunnen samen eten met de bewoners in het restaurant.

Reisgegevens

Op dinsdag reis je op eigen houtje naar het station van Sint-Niklaas. Van daar kan je samen met de andere vrijwilligers de bus nemen naar het opvangcentrum (bus 81). Het kamp eindigt zondagmiddag. De exacte start- en einduren van de vrijwilligersreis worden meegedeeld op de Preparee (zie paragraaf ‘voorbereiding’). 

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan een (al dan niet virtuele) Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment, leer je je groepsgenoten kennen, krijg je meer info over je project en wat er van je verwacht wordt. De datum van de Preparee zal in overleg met je groepsgenoten worden bepaald. 

Prijs

  • Inbegrepen: Accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie, voorbereiding en bijkomende verzekering.
  • Niet inbegrepen: Vervoer naar het project.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Extra info

Aanwezigheid: Enkel vrijwilligers die de volledige periode aanwezig kunnen zijn, kunnen deelnemen. Het is dus niet mogelijk om later aan te sluiten en/of vroeger terug naar huis te gaan.


Terug naar boven