Overpelt

BE2413 - België

Organiseer activiteiten in een opvangcentrum voor asielzoekers  

Het opvangcentrum van het Rode Kruis in Overpelt is een van de allereerste opvangcentra in ons land en staat in voor de opvang en begeleiding van zo’n 90-tal asielzoekers. Zeker tijdens de vakantieperiodes is er nood aan een extra activiteitenprogramma voor de kinderen en jongeren die er verblijven. 

Als vrijwilliger kan je alvast helpen met het organiseren van sport- en spelactiviteiten en creatieve workshops voor de bewoners van het centrum. Overdag focussen we op de kinderen en ’s avonds kunnen er activiteiten voor de jongeren en volwassenen georganiseerd worden of zelfs voor de hele groep samen. Ook dag uitstapjes kunnen georganiseerd worden in overleg met het opvangcentrum. 

€ 50 18-30 jaar
Max. deelnemers: 5
02/04/24 > 05/04/24
67405982_487671248657237_7451164777000206336_n.jpg

Vrijwilligerswerk

  • Activiteiten organiseren en begeleiden voor kinderen, jongeren en volwassenen van het centrum: sport, spel, knutselen ...
  • Organiseren en begeleiden van uitstapjes

SDGs

Ongelijkheid verminderen Partnerschap om doelen te bereiken
IMG_0506.JPG

Verblijf

Jullie verblijven in een lokaal in het centrum. Matrassen worden voorzien. Een slaapzak en kussen moet je zelf meenemen.

Maaltijden

Het centrum voorziet drie maaltijden per dag voor de vrijwilligers. ’s Avonds kookt telkens één van de families die in het centrum verblijft voor de vrijwilligers. Je schuift bij hen mee aan tafel.  Indien je vegetarisch/veganistisch wil eten, laat het dan zeker weten. Ook met allergieën kan er zeker rekening gehouden worden. 

Reisgegevens

Afspraak op Dinsdagochtend aan het station van Overpelt om 10u30, waar jullie zelfstandig naartoe gaan. Daar worden de vrijwilligers opgehaald door een medewerker van het project. De vrijwilligersreis eindigt Vrijdagavond om 18u00. 

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan een Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over je project en wat er van je verwacht wordt.

Preparee in eigen land 

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. 

Wanneer je inschrijving afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

  • Inbegrepen: Accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie, voorbereiding en bijkomende verzekering.
  • Niet inbegrepen: Vervoer naar het project.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

Terug naar boven