Orval

BE2402 - België

Oost West Centrum organiseert op diverse locaties vormingen rond gezond, natuurlijk en duurzaam leven. In hun vormingscentrum in Orval kan de vzw alle helpende handen gebruiken.

Je werkt er mee in de biologische tuin (op de weilanden, in de voedselbosjes, …) en/of helpt bij andere taken die het centrum draaiende houden (in de keuken, kleine klusjes, dagelijkse huishouden, …).  Zo beleef je deze prachtige, stille plek in de natuur al doende en intussen leer je bij over planten, tuinieren, permacultuur...

Een fijne inleefervaring te midden van uitgestrekte loofbossen en weilanden die je tijdens vrije momenten verder kan verkennen. Een aanrader voor wie zich graag even onderdompelt in rust, stilte en natuur!

€ 50 18-30 jaar
Max. deelnemers: 8
07/04/24 > 14/04/24
BE2123 Lore Mertens (5).jpg

Vrijwilligerswerk

- Ecologisch werk: oogsten, planten, wieden, compost draaien, mulchen, ...

- Onderhoudstaken: helpen koken, kleine klusjes, schoonmaken, ...

Vrije tijd

Als vrijwilliger werk je ongeveer 8u per dag. De overige tijd kan je als groep zelf invullen.

SDGs

Verantwoorde consumptie en productie Klimaatactie Leven op het land
BLCHerfstClaraHermansHR-0089.jpg

Verblijf

Je verblijft in het opleidingscentrum zelf en deelt een kamer met een andere vrijwilliger (tweepersoonskamers met twee afzonderlijke bedden).

Maaltijden

Op het menu: heerlijke biologische, vegan maaltijden met lokale producten.

Reisgegevens

Je reist op eigen houtje naar het station van Florenville. Daar pikt iemand van het Oost West Centrum alle vrijwilligers op. Op de laatste dag van de vrijwilligersreis worden jullie ook daar terug afgezet.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan een Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over je project en wat er van je verwacht wordt. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

05/03 - Preparee paaskampen in eigen land

Wanneer je inschrijving afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

  • Inbegrepen: Accommodatie en eten tijdens de werkweek, administratie, voorbereiding en bijkomende verzekering.
  • Niet inbegrepen: Vervoer naar het project.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte 

Terug naar boven