Helchteren

BE2441 - België

Vrijwilligerswerk in België

Organiseer  toffe activiteiten voor kinderen in een opvangcentrum voor asielzoekers

In het Rode Kruis opvangcentrum in Helchteren, een voormalige kazerne, worden sinds 2015 families en alleenstaande asielzoekers opgevangen. Tijdens de schoolvakanties zoekt het centrum extra helpende handen om allerlei leuke activiteiten voor de kinderen te organiseren. Maak er samen met de kinderen een topvakantie van!

€ 50 15-18 jaar
Max. deelnemers: 8
08/07/24 > 12/07/24
248EAD11-D656-42B0-823E-804C5AF7158D.JPG

Vrijwilligerswerk

  • Activiteiten organiseren en begeleiden voor kinderen (en eventueel jongeren) van het centrum: sport, spel, knutselen, ...
  • Organiseren en begeleiden van uitstapjes.

Een boeiend vrijwilligerskamp voor wie graag werkt met kinderen en van een uitdaging in eigen land houdt!

Groepssamenstelling

De groep bestaat uit maximum 6 jongeren tussen 16 en 18jaar. Daarnaast gaan er 2 begeleiders mee (21+), die Bouworde selecteert en opleidt en die de praktische zaken ter plaatse opvolgt.

Omdat deze reis dat tikkeltje intenser is dan andere vrijwilligersreizen voor minderjarigen, kan je pas meegaan vanaf het jaar waarin je 16 wordt. 


SDGs

Ongelijkheid verminderen
BE1704LeneGrauwels5.jpg

Programma

Jullie organiseren een voormiddag-, een namiddag- en eventueel ook een avondactiviteit. Voor dit project wordt er van jullie verwacht dat jullie samen met je groep een voorbereiding maken en op voorhand de geplande activiteiten uitwerken.

Verblijf

Je verblijft, net zoals de bewoners, in het opvangcentrum.

Maaltijden

Je krijgt drie maaltijden per dag in het centrum.

Reisgegevens

Je reist op eigen houtje tot het station van Hasselt. Daar word je opgepikt door een medewerker van het opvangcentrum.

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart meenemen volstaat.

Reisgeneeskunde

Bouworde zorgt voor een basis EHBO-kit. Eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan een Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over je project en wat er van je verwacht wordt. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

29/06 - Preparee zomerkampen in eigen land (opvangcentra voor asielzoekers)

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

29/06 - Ahmad vertelt

Wanneer je inschrijving afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis. Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs en extra drankjes, vervoer naar het station van Hasselt en terug naar huis,… . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar Charlotte.

Terug naar boven