Udon Thani

TH2430 - Thailand

Help mee aan een onderwijsproject in het noorden van Thailand

Stap in een nieuw avontuur met Bouworde in het noorden van Thailand! Ons nieuwste project is gericht op het versterken van de dorpen in de betoverende provincie Udon Thani, met een speciale focus op onderwijs. Ze werken nauw samen met ongeveer 10 lokale scholen, ze bieden gratis algemeen onderwijs aan, evenals vreemde talen en praktische levensvaardigheden.

Laat je betoveren door de rijke Thaise cultuur terwijl je volledig wordt ondergedompeld in het lokale leven. Je zult als vrijwilliger niet alleen werken met gepassioneerde docenten, maar hen ook ondersteunen bij hun inspanningen om de toekomst van de kinderen te verbeteren.

In je vrije tijd wachten er onvergetelijke ervaringen op je. Je zal enkele prachtige tempels bezoeken, je verkent het serene lotusmeer, je ontdekt het bruisende Bangkok en je zal genieten van een dagje luieren aan het strand.

Vrije tijd + extra begeleiding inbegrepen in de prijs

€ 2.395 18-25 jaar
Max. deelnemers: 7
30/08/24 > 19/09/24
359857960_3560553620893158_2949765348054859128_n.jpg

Vrijwilligerswerk

Wij voeren zowel technisch als sociaal werk uit:

We helpen met het bouwen van een bamboehek (het kappen en plaatsen van bamboe) rond  de campus en het cultureel centrum en geven Engelse les op de plaatselijke scholen.

Groepssamenstelling

De groep bestaat uit maximum 9 jongeren tussen 18 en 25 jaar. Daarnaast gaat er 1 begeleider mee (21+), die Bouworde selecteert en opleidt en die de praktische zaken ter plaatse opvolgt.

Vrije tijd

Vrije tijd is inbegrepen in de prijs.

Je zal twee weken in Udon Thani blijven, tijdens de vrije dagen tijdens die twee weken zal je ondermeer het lotusmeer en enkele tempels bezoeken. De laatste dagen gaan we dan met de minibus naar de Thaise kust en genieten we een dagje van luieren aan de prachtige stranden. De laatste avond en dag is het tijd om het bruisende Bangkok te verkennen, je bezoekt het paleis en de vele tempels, je eet er het heerlijke streetfood en je laat je verbazen door deze levendige hoofdstad.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra (zit in de kampprijs).
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via Mijn Bouworde.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 1700 voor ogen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop 100€ die in de kampprijs zit, nog zo'n 800 zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Jo.

SDGs

Kwaliteitsonderwijs Ongelijkheid verminderen Duurzame steden en gemeenschappen Partnerschap om doelen te bereiken
362209762_3561239750824545_5465935990596986383_n.jpg

Verblijf

Je verblijft op de campus zelf, naast het centrum met zijn verschillende gebouwen bestaat dit ook uit enkele rijstvelden, een visvijver, een stal en een voedselbos. Je zal slapen in enkele bungalows, er zijn bedden aanwezig. Lakens en/of slaapzak neem je nog mee, maar een muskietennet is niet nodig. 

Maaltijden

's Morgens zorg je zelf voor je ontbijt (alle benodigde spullen zijn aanwezig). Voor de middag- en avondmaaltijden is er een Thaise moeder die voor jullie komt koken. Reken dus op heerlijk Thais eten. Er wordt telkens een vegetarische en een niet-vegetarische maaltijd bereid.

Reisgegevens

Een vlucht op Bangkok waar je met een minibusje wordt opgehaald en er verder gereisd wordt naar het project (opgelet, dat is nog een lange rit),

 

Reisdocumenten

Zorg dat je een internationale reispas hebt, een visum is niet nodig. Check zeker nog de geldigheidsdatum van je reispas.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Er is een eerder klein risico op malaria in Thailand. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. deze en mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A/B, polio, buiktyfus, Japanse encefalitis, Meningokokken ACWY, hondsdolheid,...).

 

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

07/08 - Preparee Thailand

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

16/03 - houtbewerking voor beginners
28/04 – workshop Digital storytelling
16/05 - Op bezoek in Thailand
30/06 - workshop EHOB – eerste hulp op Bouwkamp

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

 

Prijs

  • Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis (incl. vlucht, vrije tijd, ...). Volgende zaken zijn sowieso NIET inbegrepen in de kostprijs: onverwachte taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij, reisdocumenten, kosten voor vaccinatie vooraf, medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs en extra drankjes, ontspannende activiteiten die niet in ons aanbod zitten,  ... . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar jo

Terug naar boven