Korat

TH2400 - Thailand

Geef les in een lagere school in Thailand

Ben je gepassioneerd over lesgeven en wil je je vaardigheden delen in een exotische omgeving? Ga dan mee naar Thailand, je geeft er ondermeer Engelse lessen aan de enthousiaste kinderen.

Thailand staat bekend om zijn prachtige landschappen, bruisende cultuur en vriendelijke bevolking. Als vrijwilliger heb je de unieke kans om deel uit te maken van deze warme gemeenschap en tegelijkertijd de Engelse taalvaardigheden te verbeteren.

Of je nu ervaren leerkracht bent of gewoon een liefde voor lesgeven hebt, je kwaliteiten kunnen goed gebruikt worden. Je zal actief zijn op twee lagere scholen in de provincie Korat. De ene school heeft 100 kinderen (zowel kleuters als lagere school), de andere school bestaat uit 60 kinderen. Je zal iedere dag in een andere klas staan.

Dit avontuurlijke vrijwilligerswerk in Thailand biedt je de mogelijkheid om een onvergetelijke culturele uitwisseling te ervaren, nieuwe vrienden te maken en een positieve impact te hebben. Dus waar wacht je nog op? Word een inspirerende vrijwilliger en ontdek Thailand op een unieke en zinvolle manier!

€ 1.645 18-30 jaar
Max. deelnemers: 7
29/06/24 > 21/07/24
333787375_244039364621498_7241927870698044707_n.jpg

Vrijwilligerswerk

Je helpt mee met de leerkrachten om het Engels te verbeteren voor zowel de schoolkinderen als de lokale bevolking. Ervaring in les geven is niet nodig, het project zal je hiermee helpen. Alles gebeurt ook op een informele manier.

Ze leren in de klassen wel Engels met lezen en schrijven, maar leren het niet echt te spreken. Door de culturele uitwisseling met de Thai en onze vrijwilligers, valt die culturele barrière weg en zal er een open communicatie zijn.

Enkele ideeën om te behandelen zijn onder meer vertellen over Europa en België (cultuur, familie, geschiedenis, gebruiken, …), de tijd leren uitdrukken in het Engels, enkele woorden Nederlands, liedjes, ...

Als je extra interesses hebt in sport, muziek, tekenen, ICT, … dan kan je dat zeker ook inzetten en gebruiken.

Je zal starten met een introductieweek en je zal per 2/3 vrijwilligers activiteiten op een non-formele manier aanleren.

Ter info, het aspect culturele uitwisseling is minstens even belangrijk als het les geven zelf.

Het kan ook zijn dat je gevraagd wordt om enkele kleine technische klusjes te doen op school.

Vrije tijd

De weekends heb je vrij en is er de mogelijkheid om enkele hoogtepunten van Thailand te ontdekken: verken de tempels in Bangkok, verlies jezelf in de smaken van de lokale keuken aan een plaatselijk kraampje, ontspan op de zonovergoten eilanden met kristalhelder water of ga genieten van de bergen in het noorden van Thailand.

Fondsenwerving

Er is geen fondsenwerving nodig.

SDGs

Kwaliteitsonderwijs Ongelijkheid verminderen Duurzame steden en gemeenschappen Partnerschap om doelen te bereiken
333704853_956161608899624_1178621918908227753_n.jpg

Verblijf

Jullie slapen samen in 1 groot huis, je deelt een kamer met elkaar. Het huis ligt op wandelafstand van de ene school. Als je gaat werken in de andere school, wordt er vervoer geregeld. Er is wifi aanwezig in het huis.

Maaltijden

Je zal zelf ontbijt en avondmaaltijd bereiden, de lunch eet je op school en wordt door de school voorzien.

Reisgegevens

Een vlucht op Bangkok waar je met een minibusje wordt opgehaald door onze contactpersoon.

Reisdocumenten

Zorg dat je een internationale reispas hebt, een visum is niet nodig. Check zeker nog de geldigheidsdatum van je reispas.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Er is een eerder klein risico op malaria in Thailand. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. deze en mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A/B, polio, buiktyfus, Japanse encefalitis, Meningokokken ACWY, hondsdolheid,...).

 

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

28/04 - Preparee Thailand

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

27/04 – workshop EHOB – eerste hulp op Bouwkamp
28/04 – workshop Digital storytelling
22/05 - Op bezoek in Thailand

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

 

Prijs

  • Inbegrepen: Vlucht H/T en taksen, accommodatie en eten tijdens de werkweek, vervoer van en naar het project tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, vorming, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, reisdocumenten, medicatie en inentingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte 
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven