Fakhel

NP2460 [geannuleerd] - Nepal

Werk mee aan de bouw van een duurzame gezondheidspost in de afgelegen Nepalese bergen!

Na de verwoestende aardbeving van 2015 werd er snel een tijdelijke gezondheidspost opgericht in Fakhel, een klein bergdorpje op 25 kilometer van Kathmandu.

Nu is er behoefte aan een stevig en blijvend gebouw dat de gemeenschap jarenlang van dienst kan zijn. Dit nieuwe gezondheidscentrum zal niet alleen een plek bieden voor medische zorg, maar ook een laboratorium en een trainingshal om lokale zorgverleners op te leiden. De bouwwerkzaamheden zullen meerdere jaren in beslag nemen, en dit jaar richten we ons op de constructie van de eerste verdieping.

Als vrijwilliger help je lokale vakmensen waar nodig, of het nu gaat om het plaatsen van stenen, metselen, pleisteren, enz. Je werkt technisch volgens de behoeften en de voortgang van het project.

Naast je bijdrage aan de bouw kun je ook de lokale school ondersteunen door activiteiten te organiseren of les te geven, en je hulp is welkom in de bestaande medische hulppost.

Deze ervaring belooft een diepgaande onderdompeling te zijn. Tijdens je verblijf in dit afgelegen bergdorp in het hart van Nepal kun je de cultuur en de prachtige omgeving van het land echt van binnenuit leren kennen. En natuurlijk kun je een trektocht ondernemen om de majestueuze Himalaya, oude kloosters en talloze tempels te verkennen. Laat Nepal je hart veroveren!


€ 2.295 18-30 jaar
Max. deelnemers: 5
14/03/24 > 15/05/24
Afbeelding van WhatsApp op 2023-03-30 om 15.30.58.jpg

Vrijwilligerswerk

We werken verder aan de gezondheidspost. Het gelijkvloers werd er de vorige twee jaren gelegd, nu zullen we starten met het eerste verdiep.

Groepssamenstelling

Tijdens jullie vrijwilligersreis zullen de vrijwilligers van onze aprilgroep (NP2400) ook aansluiten bij jullie. Jullie kunnen eventueel aansluiten met de aprilgroep om de trekking mee te maken.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra (dit zit in de kampprijs).
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via Mijn Bouworde.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 2500€ voor ogen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop 100€ die in de kampprijs zit, nog zo'n 1700€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

SDGs

Goede gezondheid en welzijn Duurzame steden en gemeenschappen Partnerschap om doelen te bereiken
IMG-20230328-WA0003.jpg

Programma

De eerste twee dagen blijf je in Kathmandu, waardoor je de tijd heb om deze stad met al zijn historische en culturele gebouwen te verkennen.
Daarna reis je verder naar het project (rit van  2 uur in een jeep). Halfweg april is er de mogelijkheid om mee te doen aan de trekking die hieronder beschreven staat (dit zit niet in de prijs inbegrepen). Nog een andere vrijetijdsmogelijkheid tijdens jullie vrijwilligersreis is het bezoeken van het Chitwan National park (ook niet in de prijs inbegrepen – reken op +- 140€ voor een driedaagse).

Verblijf

De vrijwilligers logeren dicht bij het project, in aanvaardbare en veilige maar sobere omstandigheden. Er zijn bedden beschikbaar. Verwacht je aan een intens inleefverblijf zonder westerse voorzieningen.

Maaltijden

Maaltijden worden voor jullie bereid door een plaatselijke kok. 

Reisgegevens

Een vlucht op Kathmandu, hier worden jullie opgehaald door het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Reisdocumenten

Zorg dat je een internationale reispas hebt, je zal ook een visum moeten hebben (meer info op de preparee en in de kampmap).

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. deze en mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A/B, polio, buiktyfus, Japanse encefalitis, Meningokokken ACWY, hondsdolheid,...).

 

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

27/01 - Preparee Nepal voorjaar

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

  • Inbegrepen: Transport (H&T), vervoer van Kathmandu naar het project, logies en maaltijden tijdens de werkweek, overnachting in Kathmandu (voor 2 nachten), reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen, administratie en voorbereiding, 100€ fondsenwerving.
  • Niet inbegrepen: Onkosten vrije tijd (verblijf in Kathmandu, maaltijden, inkomgelden, eventuele trekking, ...), persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, visum, onvoorziene taksen en heffingen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Extra info

Ontspanning – extra trekking

KATHMANDU/ POKHARA/ MUKTINATH VALLEY TREK  

Trekking in de highlands in het Annapurnagebied, deze bieden enkele hele mooie landschappen met een spectaculair zicht op de witte bergen van Nepal. 

DAILY ITINERARY:  
Day 1: Drive to Beni via Pokhara for Annapurna region trekking.  
Day 2: Drive to Ghasa  
Day 3: Trek to Tukuche  
Day 4: Trek to Kagbeni  
Day 5: Trek to Muktinath (3800m)  
Day 6: Visit temple, monastery and village  
Day 7: Trek to Marpha  
Day 8: Drive to Pokhara  
Day 9: Visit Pokhara  
Day 10: Drive back to Fakhel  

Cost: Euro: 450 per person

Service includes: One guide/cooking helper during stay in the project site, Tourist bus and local bus transport for trekking, 3 night hotel accommodation in Pokhara including breakfast, Full board accommodation in trekking (all meal and lodge), Conservation area entry fee and trekking permit, A guide

Service not including: Bottle mineral water/ hard or soft drinks/ personal expenses , Lunch and dinner in Kathmandu and Pokhara.


Terug naar boven