Baturraden

ID2400 - Indonesië

Renoveer verschillende schooltjes en help bij het lesgeven.

Baturaden ligt in de zuidelijke voetheuvels van de Slamet vulkaan op een hoogte van ongeveer 650 meter boven zeeniveau. De Slamet vulkaan, met een hoogte van 3,428 meter, is het tweede hoogste punt op het eiland Java. Hier in Baturraden zijn heel wat schooltjes aan een opknapbeurt toe! Bouworde werkt hiervoor samen met de Nederlandse stichting Tileng die al heel wat scholen bouwde en opknapte in de regio.

Deze zomer staat de renovatie en bouw van verschillende kleuterschooltjes in de regio op het programma.

Haal je hamer, verfborstels en werkhandschoenen dus boven en bezorg de kinderen van Java een rooskleurige toekomst! Als vrijwilliger wissel je technische taken af met lesgeven. Via liedjes, spelletjes en oefeningen leer je de kinderen Engels en Nederlands.

Afwisselend werk op een adembenemend eiland van kletterende watervallen en indrukwekkende vulkanen!

€ 1.795 18-30 jaar
Max. deelnemers: 10
30/06/24 > 23/07/24
Vragen over dit kamp? Inschrijvingen gesloten Volzet
ID2300 Fien Vandenbussche (1).jpg

Vrijwilligerswerk

Technisch vrijwilligerswerk: we gaan werken aan enkele kleuterschooltjes, er moet geschilderd worden, een plafond moet heraangelegd worden, en tegels/keramiek aanbrengen hoort ook tot een van de mogelijke taken.

Sociaal vrijwilligerswerk: Via liedjes, spelletjes en andere oefeningen leer je de kinderen Engels en Nederlands.

Vrije tijd

Het project helpt met het organiseren van jullie vrije tijd. Een bezoek aan de tempels van Prambanan en Borobudur, een tweedaagse wandeltocht naar de top van een vulkaan, een strandbezoek zal zeker niet ontbreken tijdens jullie vrijwilligersreis. Tenslotte zal je ook kunnen zwemmen onder een waterval.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra (zit in de kampprijs).
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via Mijn Bouworde.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 2000 voor ogen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop 100€ die in de kampprijs zit, nog zo'n 1300€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

SDGs

Partnerschap om doelen te bereiken Duurzame steden en gemeenschappen Kwaliteitsonderwijs Ongelijkheid verminderen
ID1703 Nina Mathieu 1.JPG

Verblijf

Jullie verblijven in het guesthouse Santos Home Stay. Santos Homestay is het gastvrije guesthouse van Santos en Suci. De homestay is het meest vriendelijke verblijf in Baturraden, tussen de sawa's en de natuur. Santos en Suci staan bekend om hun niet aflatende gastvrijheid. Je zit op wandelafstand van de projecten. 

Maaltijden

Het eten wordt ook bereid door het gastgezin. Reken dus op een echte onderdompeling in de lokale cultuur. Ze baten ook zelf een eigen restaurant uit, dus je mag er zeker van zijn dat de maaltijden heel erg lekker zullen zijn.

Reisgegevens

Vlucht naar Jakarta. Vervoer naar het project (opgelet, nog een lange autorit). De reisroute met e-ticket wordt tien dagen voor vertrek opgestuurd.

Reisdocumenten

Zorg dat je een internationale reispas hebt, een visum is niet nodig.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. deze en mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A/B, polio, buiktyfus, Japanse encefalitis, Meningokokken ACWY, hondsdolheid,...).

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

28/04 - Preparee Indonesië

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

27/04 – workshop EHOB – eerste hulp op Bouwkamp
28/04 – workshop Digital storytelling
30/05 - Op bezoek bij Santos in Indonesië

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

  • Inbegrepen: Transport (H&T), vervoer van Jakarta Airport naar het project, logies en maaltijden tijdens de werkweek, reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen, administratie en voorbereiding, 100€ fondsenwerving.
  • Niet inbegrepen: Onkosten vrije tijd (verblijf, maaltijden, uitstappen, inkomgelden, ...), persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, onvoorziene taksen en heffingen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven