Morogoro

TZ2402 - Tanzania

Ga mee op uitwisseling naar Tanzania en werk aan het verbeteren van het sanitair in enkele scholen

Ervaar Tanzania op een unieke manier in het bruisende Morogoro! Samen met Tanzaniaanse jongeren maak je deel uit van dit bijzonder kamp, mogelijk gemaakt door de samenwerking met United Planet Tanzania. Deze lokale organisatie stimuleert interculturaliteit, uitwisseling en wederzijds begrip via vrijwilligerswerk.

Je werkt samen aan de bouw van toiletten en het realiseren van schoon water in scholen in Morogoro. Tijdens deze vrijwilligersactiviteiten vorm je een hecht team met Tanzaniaanse jongeren, daarnaast neem je ook deel aan buitenschoolse activiteiten zoals leesclubs en schooldebatten. Je wordt werkelijk ondergedompeld in het Afrikaanse leven, waarbij je niet alleen helpt, maar ook leert en deelt.

In je vrije momenten staat een bezoek aan het Mikumi Nationaal Park op het programma, het vierde grootste nationale park in Tanzania, waar je de kans krijgt om de Big 5 te spotten. Je zult ook betoverd worden door de watervallen in het Udzungwa-gebergte. Het hoogtepunt van het avontuur is het laatste weekend, waarin we het betoverende Zanzibar ontdekken met een stadswandeling, een dolfijnentocht en nog veel meer.

Doe mee aan dit betekenisvolle kamp, waar vrijwilligerswerk, culturele uitwisseling en avontuur samenkomen voor een onvergetelijke ervaring!

€ 1.695 18-30 jaar
Max. deelnemers: 10
04/07/24 > 27/07/24
WhatsApp Image 2023-08-28 at 13.46.43.jpeg

Vrijwilligerswerk

Je werkt aan het verbeteren van de toiletten van enkele scholen in Morogoro, we gaan die scholen ook voorzien van proper water. Naast het vrijwilligerswerk is de uitwisseling met de Tanzaniaanse jongeren minstens even belangrijk. Zo zal je ook deelnemen aan enkele buitenschoolse activiteiten, zoals leesclubs en schooldebatten, je wordt ook uitgenodigd om deel te nemen aan een kerkviering, wat helemaal anders is dan bij ons.

Vrije tijd

Vrije tijd is niet inbegrepen in de prijs, maar United Planet Tanzania heeft wel iets uitgewerkt voor jullie. Zo zijn er twee weekends gepland, Tijdens het eerste weekend ga je naar het Mikumi nationaal park, het 4de grootste Nationaal Park van Tanzania. Dit park is het kleinere broertje van de Serengeti, en ook hier kan je dus de big 5 spotten. De tweede dag ga je naar de Udzungwa bergen, je zal er enkele prachtige watervallen zien en je waart je er echt in de jungle.

Het tweede weekend is het Zanzibarweekend. Je krijgt er een citytoer, je bezoekt een kruidenboerderij. Er staat een dolfijnentoer op het programma, je zal snorkelen in het azuurblauwe water, maar ook het binnenland van Zanzibar zal je verkennen.

De prijs die je hiervoor nog zal moeten voorzien is 750€.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra (dit zit in de kampprijs).
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via Mijn Bouworde.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 2000€ voor ogen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop 100€ die in de kampprijs zit, nog zo'n 1000€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

SDGs

Goede gezondheid en welzijn Kwaliteitsonderwijs Schoon water en sanitair Ongelijkheid verminderen Duurzame steden en gemeenschappen Partnerschap om doelen te bereiken
WhatsApp Image 2023-09-02 at 11.02.02.jpeg

Verblijf

De vrijwilligers logeren niet ver van het project bij gastgezinnen, in aanvaardbare en hygiënische doch sobere voorzieningen. Het eten wordt ook bereid door de gastgezin. Reken dus op een echte onderdompeling in de lokale cultuur.

Reisgegevens

Jullie vliegen op Dar Es Salam, waar je met een minibusje wordt opgehaald door onze contactpersoon.

Reisdocumenten

Zorg dat je een internationale reispas hebt, daarnaast zal je ook een visum nodig hebben. Die kan je aankopen in de luchthaven voor 50 dollar. Dit is niet inbegrepen in de prijs. Meer uitleg over het verkrijgen van het visum krijg je op de preparee.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Er is een belangrijk risico op malaria en gele koorts in Tanzania. Vaccinatie tegen gele koorts en malariatabletten (in combinatie met muggenwerende maatregelen) worden dan ook sterk aangeraden. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. deze en mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A, polio, buiktyfus, Meningokokken ACWY, hondsdolheid,...).

 

Voorbereiding

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

De preparee is al voorbij, maar er wordt normaal nog een samenkomst in groep gepland. Als je na het lezen van de documenten nog extra vragen hebt of als je gewoon een verkorte uitleg wenst, dan kan dat zeker nog eens online gegeven worden.

Prijs

  • Inbegrepen: Transport (H&T), vervoer van de luchthaven naar het project, logies en maaltijden tijdens de werkweek, reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen, administratie en voorbereiding, 100€ fondsenwerving.
  • Niet inbegrepen: Onkosten vrije tijd, persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, visum, onvoorziene taksen en heffingen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar Wannes

Terug naar boven