Ilboru

TZ2400 - Tanzania

Help bij de Engelse les in een lagere school en renoveer de school

In Tanzania, aan de oostkust van Afrika, startte Bouworde in 2017 met een nieuw project in samenwerking met Nakupenda Tanzania, een organisatie die het onderwijs in Ilboru, een dorpje nabij de grote stad Arusha, wil verbeteren. Hiervoor doet de organisatie o.a. een beroep op vrijwilligers.

Is werken met kinderen je passie en hou je ervan hen al spelenderwijs Engels te leren? Dan bij jij de vrijwilliger die ze zoeken om zowel in de gemeenteschool als de privéschool les te geven of help de kinderen bij het huiswerk maken in de bibliotheek. Daar ontdek je ook de grote leerverschillen tussen beide onderwijssystemen (grote klassen versus kleinere groepen bv.). Maar de scholen zelf hebben ook dringend nood aan een opfrisbeurt. We gaan ook enkele klassen renoveren.

Je wordt ondergedompeld in de lokale cultuur en kunt genieten van de prachtige omgeving van Tanzania, met zijn adembenemende landschappen en wilde dieren. Je maakt deel uit van een gemeenschap die je met open armen zal ontvangen.

€ 1.495 18-30 jaar
Max. deelnemers: 9
29/06/24 > 20/07/24
Vragen over dit kamp? Inschrijvingen gesloten Volzet
WhatsApp Image 2023-09-24 at 20.29.36 (2).jpeg

Vrijwilligerswerk

Je kan kiezen welk soort werk je wilt doen. Er is technisch en sociaal werk (en natuurlijk kan je ook beiden doen). 
We hebben er reeds wat schooltjes en bibliotheken opgeknapt, maar er is nog steeds heel veel werk (vooral schilderwerken, vloeren leggen, eventueel dak herstellen en meubels maken).  
Daarnaast helpen we met het geven van Engelse les in een lagere school.

Vrije tijd

Arusha national park, de dieren van de Ngorongorokrater of het ondiepe Manyarameer, … zijn tijdens vrije momenten meer dan een bezoekje waard! Verblijven doe je bij onze contactpersoon in zijn gezin per 4 vrijwilligers in een kamer, je zal er nog meer de echte Afrikaanse cultuur leren kennen.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra (dit zit in de kampprijs).
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via Mijn Bouworde.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 1600€ voor ogen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop 100€ die in de kampprijs zit, nog zo'n 800€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

SDGs

Kwaliteitsonderwijs Ongelijkheid verminderen Duurzame steden en gemeenschappen Partnerschap om doelen te bereiken
WhatsApp Image 2023-07-19 at 14.24.14 (1).jpeg

Verblijf

De vrijwilligers logeren niet ver van het project bij het gezin van onze contactpersoon, in aanvaardbare en hygiënische doch sobere voorzieningen. Reken dus op een echte onderdompeling in de lokale cultuur.

Maaltijden

De maaltijden zal je krijgen bij je gastgezin typische maaltijden van de plaatselijke bevolking dus.

Reisgegevens

Jullie vliegen op Kilimanjaro airport of op Dar Es Salam, waar je met een minibusje wordt opgehaald door onze contactpersoon.

 

Reisdocumenten

Zorg dat je een internationale reispas hebt, alsook een visum (meer uitleg op de preparee).

 

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Er is een belangrijk risico op malaria en gele koorts in Tanzania. Vaccinatie tegen gele koorts en malariatabletten (in combinatie met muggenwerende maatregelen) worden dan ook sterk aangeraden. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. deze en mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A, polio, buiktyfus, Meningokokken ACWY, hondsdolheid,...).

 

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

13/04 - Preparee Tanzania (juli en augustus)

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

13/04 – workshop EHOB – eerste hulp op Bouwkamp
13/04 – workshop Tanzania voor beginners

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

 

Prijs

  • Inbegrepen: Transport (H&T), vervoer van de luchthaven naar het project, logies en maaltijden tijdens de werkweek, reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen, administratie en voorbereiding, 100€ fondsenwerving.
  • Niet inbegrepen: Onkosten vrije tijd, persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, visum, onvoorziene taksen en heffingen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar WannesTerug naar boven