Gunjur

GM2430 - Gambia

Je renoveert voor de lokale gemeenschap en begeleidt de zomerklassen

The Gunjur Project lodge wil de lokale gemeenschap versterken via verantwoord toerisme, steun aan lokale schooltjes, het oprichten van een gezondheidspost, zomerklassen voor de kinderen, een ‘womensgarden’ waar vrouwen aangemoedigd worden hun eigen producten te verbouwen…  De grote droom van Jenny en Brendan, het Engels echtpaar die alles ter plaatse in goede banen leidt, is om een trainingscentrum te bouwen om de vrouwen te leren lezen en schrijven en waar ze een beroep kunnen aanleren.

Vrije tijd + extra begeleiding inbegrepen in de prijs

€ 2.395 18-25 jaar
Max. deelnemers: 9
30/06/24 > 22/07/24
GM1900 Arne Van Driessen (4).jpg

Vrijwilligerswerk

In de periode dat jullie in Gambia verblijven, organiseert The Gunjur Project zomerklasjes voor zo’n 300 kinderen uit de omgeving. Bovendien zijn er heel wat klaslokalen die dringend een make-over nodig hebben. Ze kunnen jullie helpende handen daar dus goed gebruiken voor sociaal en technisch werk!

Groepssamenstelling

De groep bestaat uit maximum 9 jongeren tussen 18 en 25 jaar. Daarnaast gaat er 1 begeleider mee (21+), die Bouworde selecteert en opleidt en die de praktische zaken ter plaatse opvolgt.

Vrije tijd

Vrije tijd is inbegrepen in de prijs.
Intussen ervaar je het echte Gambia en maak je kennis met de unieke fauna en flora. Een bezoekje aan het authentieke vissersdorp Gunjur, rondlopen op de lokale marktjes, een bezoek aan een natuurpark en uitstapjes naar de zee kunnen natuurlijk niet ontbreken! Als het weer het toelaat, doen we een tweedaagse op de Gambia-rivier en plannen we een bezoek naar Senegambia en spotten we giraffen en zebra's.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra (dit zit al in de kampprijs).
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via Mijn Bouworde.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 2000€ voor ogen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop 100€ die in de kampprijs zit, nog zo'n 1100€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

SDGs

Goede gezondheid en welzijn Geen honger Kwaliteitsonderwijs Eerlijk werk en economische groei Ongelijkheid verminderen Duurzame steden en gemeenschappen Partnerschap om doelen te bereiken Gendergelijkheid
GM2330 Lyssa Beukeleirs (5).jpeg

Verblijf

Vrijwilligers logeren op de Gunjur Project Lodge, op 500 meter van de zee. Jullie slapen per twee/drie en hebben een toilet en douche op de kamer. Er is een bar en een zwembad ter beschikking (opgelet, geen airco of ventilator en ook te zware elektrische apparaten kunnen niet gebruikt worden).

Maaltijden

Het project zorgt voor 3 maaltijden per dag en drinkbaar water.

Reisgegevens

Jullie vliegen op Banjul, waar je met een minibusje wordt opgehaald door onze contactpersoon.

Reisdocumenten

Zorg dat je een internationale reispas hebt, een visum is niet nodig.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Er is een belangrijk risico op malaria en gele koorts in Gambia. Vaccinatie tegen gele koorts en malariatabletten (in combinatie met muggenwerende maatregelen) worden dan ook sterk aangeraden. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. deze en mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A, polio, buiktyfus, Meningokokken ACWY, hondsdolheid,...).

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

14/04 - Preparee Gambia (18+) zomer

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:

14/04 – workshop EHOB – eerste hulp op Bouwkamp
14/04 – workshop Mysteries van de Islam
16/05 - Op bezoek in Gunjur, Gambia

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

  • Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis (incl. vlucht, vrije tijd, ...). Volgende zaken zijn sowieso NIET inbegrepen in de kostprijs: onverwachte taksen en heffingen van de vervoersmaatschappij, reisdocumenten, kosten voor vaccinatie vooraf, medicatie, taksen luchthaven (voorzie nog 20-30 €)persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs en extra drankjes, ... . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.
  •  Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar Wannes.

Terug naar boven