Assaka

MA2400 - Marokko

Helpen bij de wederopbouw na de aardbeving + kinderanimatie

Bouworde is al 20 jaar actief in Marokko. We hebben reeds in vele dorpen samengewerkt met de plaatselijke school of vrouwen coöperatieve. Voor de februarigroep gaan we ons richten op de waterkanalen van het dorp. Die zijn door de recente aardbeving vernield of verstopt geraakt. We gaan die terug vrijmaken of herstellen.

Want water is in een land als Marokko onontbeerlijk. De mensen gebruiken het om te koken, te drinken, te wassen, … maar ook voor het onderhoud van hun velden. Om te vermijden dat waterschaarste de hele streek lam blijft leggen, wordt er alles aan gedaan om het water uit de bergen zo goed mogelijk te kanaliseren en te stockeren. 

Als vrijwilliger bouw je in Assaka, een klein bergdorpje in de regio van Taroudant, mee aan het herstellen van de afwateringskanalen en waterreservoirs zodat een groter deel van de streek terug van water voorzien kan worden. 

Na de werken mag je ook activiteiten organiseren voor de lokale kinderen van het dorp, je zal tekenen, kleuren, spelletjes spelen, voetballen, ….

Een unieke ervaring waarbij je Marokko op een andere manier ontdekt en proeft van de Marokkaanse sfeer en cultuur.

€ 595 18-30 jaar
Max. deelnemers: 9
02/02/24 > 10/02/24
Vragen over dit kamp? Inschrijvingen gesloten Volzet
WhatsApp Image 2023-08-08 at 23.53.51.jpeg

Vrijwilligerswerk

Bouwen van waterreservoirs en waterkanalen (herstellen, vrij maken, ...) en mogelijkheid tot het organiseren van kinderanimatie.

Vrije tijd

Vrije tijd is niet inbegrepen. Je zal werken van zondag tot donderdag. Vrijdag en de laatste zaterdag zijn nog open voor de vrije tijd. Dit wordt gepland samen met onze contactpersoon ter plaatse. Op de preparee krijg je meer uitleg.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra.
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via Mijn Bouworde.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 1200€ voor ogen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop 100€ die in de kampprijs zit, nog zo'n 400€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

SDGs

Duurzame steden en gemeenschappen Industrie, innovatie en infrastructuur Ongelijkheid verminderen Gendergelijkheid Partnerschap om doelen te bereiken Kwaliteitsonderwijs Schoon water en sanitair Verantwoorde consumptie en productie
WhatsApp Image 2023-08-08 at 23.53.35.jpeg

Verblijf

Je verblijft in Taroudant, bij onze contactpersoon, je zal dagelijks tot het project gebracht worden. Je zorgt zelf voor een matje en slaapzak. Je slaapt samen met de groep in een grote kamer, bij goed weer heb je de mogelijkheid om op het dak onder de Marokkaanse sterrenhemel te slapen. Toilet is aanwezig.

Maaltijden

De maaltijden zijn traditioneel en worden voorzien door een plaatselijke kookploeg.

Reisgegevens

Jullie vliegen op Marokko (Agadir of Marrakech), waar je met een bus wordt opgehaald door onze contactpersoon.

 

Reisdocumenten

Voor Marokko is een internationaal paspoort nodig, met voor de zekerheid een geldigheid van 90 dagen vanaf vertrek uit Marokko. Een visum is niet nodig.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties. Aanbevolen wordt alvast om je te laten inenten tegen hepatitis A en polio, maar ook buiktyfus, rabiës,... moeten worden overwogen.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

06/01 - Preparee MA2400 (lesvrije week)

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

  • Inbegrepen: Vlucht heen en terug naar Marokko, accommodatie en eten tijdens de werkweek, vervoer van en naar het project tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, vorming, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, reisdocumenten, medicatie en inentingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, vervoer naar luchthaven van vertrek.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven