Rozkalni

Letland

Leef en werk mee in een gemeenschap voor mensen met en zonder beperking 

Camphill Rozkalni is een kleine therapeutische gemeenschap in het noorden van Letland waar mensen met en zonder beperking samen leven en werken. Zo wil de organisatie tonen dat mensen met een beperking ook een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving. Op het 30 hectare grote domein produceren ze samen o.a. biologische producten zoals kaas en thee.

15-30 jaar (excl. begeleiders)
Max. deelnemers: 25
1 - 4 weken
Whatsapp Image 2023 07 18 At 19.36.19 (3)

Vrijwilligerswerk

Je helpt er bij de diverse taken op het domein en de inhoud van het werk hangt af van de noden van het moment. Je werkt in de tuin, helpt bij de dagelijkse verzorging van de koeien (naar de weide brengen, eten geven, melken, stal uitmesten …) en andere dieren (ezels, kippen, …). 

Daarnaast kan je ingezet worden bij de onderhoudswerken aan de stal maar is je hulp ook welkom bij dagdagelijkse klussen als koken, opruimen, poetsen, eten verwerken voor de winter, … 

Tot slot doe je samen met de bewoners activiteiten. Je gaat samen wandelen, speelt spelletjes, knutselt, handwerk, … en leeft en werkt dus nauw samen.

Vrije tijd

Als school kan je je vrijwilligersreis uitbreiden met enkele vrije dagen. Er zijn meerdere mogelijkheden, samen bekijken we welke activiteiten je wenst in te plannen.

  • Een uitstap naar de hoofdstad Riga
  • Een tocht in het nationaal park Gauja
  • Een bezoek aan de historische stad Sigulda
  • Even de grens oversteken naar Estland
  • De mooie streek verkennen

SDGs

Goede gezondheid en welzijn Eerlijk werk en economische groei Industrie, innovatie en infrastructuur Ongelijkheid verminderen Duurzame steden en gemeenschappen Verantwoorde consumptie en productie Vrede, justitie en sterke publieke diensten Partnerschap om doelen te bereiken
Whatsapp Image 2023 07 18 At 19.36.18

Programma

Je werkt ongeveer 6u per dag en 5 dagen per week, ’s avonds is er tijd voor ontspanning. In het weekend kunnen uitstappen worden gepland.

Verblijf

Jullie verblijven op het project, in aanvaardbare en veilige omstandigheden. De deelnemers zorgen zelf voor een matje en slaapzak.

Maaltijden

Het project voorziet in de maaltijden voor de groep. Jullie helpen wel met het bereiden van de maaltijden voor de hele groep.

Reisgegevens

We vliegen op Riga. De eerste en/of de laatste nacht kunnen jullie eventueel in de hoofdstad overnachten, afhankelijk van de verblijfsduur en het programma. Vanuit de hoofdstad gaan jullie met het openbaar vervoer naar het project.

Reisdocumenten

Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Letland te reizen.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties.

Prijs

  • Inbegrepen: vlucht heen en terug, accommodatie en eten, administratie en voorbereiding, verzekering, vrije tijd, transport
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, persoonlijke medicatie en inentingen, maaltijden tijdens de vrije tijd

Voorbereiding

Na inschrijving organiseert Bouworde een infoavond voor deelnemers en ouders.


Terug naar boven