Contacteer ons om samen de mogelijkheden voor jouw groep te bekijken.

" />

Opvangcentrum voor asielzoekers

België

Organiseer toffe activiteiten voor kinderen en jongeren in een asielcentrum

Sinds het begin van de vluchtelingencrisis gaan Bouwordevrijwilligers regelmatig aan de slag in diverse Rode Kruis opvangcentra voor asielzoekers. Daar worden zowel nieuwe asielzoekers als mensen die al langer in België verblijven opgevangen en begeleid. Met de nieuwe instroom aan vluchtelingen zijn de centra blij met alle extra helpende handen!

We richten ons hier vooral op de kinderen en jongeren die in de opvangcentra verblijven. Zij verdienen zeker tijdens de vakantieperiodes extra aandacht en er is dan nood aan extra activiteiten. Als vrijwilliger help je bij de organisatie hiervan. Je speelt spelletjes, knutselt en sport met de kinderen en jongeren in het centrum. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om uitstapjes in de buurt te organiseren. Kortom, je bezorgt hen samen een topvakantie.

Een boeiende vrijwilligerservaring voor wie graag met kinderen werkt en van een uitdaging in eigen land houdt.

In het verleden gingen vrijwilligers al in volgende centra aan de slag: Wingene, Overpelt, Westakkers, Sint-Niklaas, Heusden-Zolder, Helchteren, Overijse, Zaventem.

Het maximum aantal deelnemers verschilt van opvangcentrum tot opvangcentrum. Contacteer ons om samen de mogelijkheden voor jouw groep te bekijken.

€ 50 15-30 jaar (excl. begeleiders)
Max. deelnemers: 20
1 - 2 weken
BE2180 Sint Pieterscollege (21)

Vrijwilligerswerk

  • Activiteiten organiseren en begeleiden voor de kinderen (en eventueel jongeren) van het centrum: sport, spel, knutselen ...
  • Uitstapjes organiseren en begeleiden

Vrije tijd

Als school of groep kan je je vrijwilligersreis uitbreiden met enkele vrije dagen. Er zijn meerdere mogelijkheden. Samen bekijken we welke activiteiten je wenst in te plannen.

SDGs

Goede gezondheid en welzijn Ongelijkheid verminderen Vrede, justitie en sterke publieke diensten Partnerschap om doelen te bereiken
BE2180 Sint Pieterscollege (37)

Programma

Samen werken we het programma uit: aantal dagen, vrije tijd... Je werkt ongeveer 6 à 8 uur per dag.

Verblijf

Naargelang welk opvangcentrum gekozen wordt, kan er verblijf voorzien worden in het centrum of in een hostel in de buurt.

Maaltijden

Je krijgt 3 maaltijden per dag in het opvangcentrum. Afhankelijk van het centrum eet je samen met de bewoners in de refter of wordt er door enkele families voor jullie gekookt.

Prijs

  • Inbegrepen: accommodatie en eten, administratie en voorbereiding, verzekering, transport.
  • Niet inbegrepen: vervoer heen en terug, vrije tijd, onvoorziene taksen en heffingen, persoonlijke medicatie en inentingen.

Voorbereiding

Na inschrijving organiseert Bouworde een voorbereidingsmoment voor de deelnemers. Meerdere voorbereidingsmomenten/workshops kunnen in samenspraak georganiseerd worden.


Terug naar boven