Gunjur

Gambia

Bouw mee aan infrastructuur voor de scholen of doe mee met de Easter classes

The Gunjur Project wil de lokale gemeenschap versterken via verantwoord toerisme, steun aan lokale schooltjes, het oprichten van een gezondheidspost, zomer- en paasklassen voor de kinderen, een ‘womensgarden’ waar vrouwen aangemoedigd worden hun eigen producten te verbouwen …

Daarnaast droomt het project van de bouw van een trainingscentrum waar vrouwen leren lezen, schrijven en waar ze een beroep kunnen aanleren.

15-30 jaar (excl. begeleiders)
Max. deelnemers: 40
1 - 4 weken
DSC03739

Vrijwilligerswerk

Je gaat als vrijwilliger aan de slag op één van deze projecten, afhankelijk van je interesses én de noden van het moment. Zowel technische als sociale taken behoren tot de mogelijkheden.

Vrije tijd

Als school of groep kan je je vrijwilligersreis uitbreiden met enkele vrije dagen. Er zijn meerdere mogelijkheden. Samen bekijken we welke activiteiten je wenst in te plannen.

  • Een uitstap in de natuur en kennismaken met haar inheemse vogelsoorten, krokodillen en typische baobabs
  • Een bezoekje aan het authentieke vissersdorp Gunjur
  • Uitstap naar het Fathala reservaat in Senegal
  • Kajakken
  • Djembesessies
  • Optredens en workshops traditionele dans
  • Taallessen

Fondsenwerving

Voor dit project is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet over voldoende eigen middelen beschikt. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

Hoe?

Het is aan de groep zelf om fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht...). Hoe meer middelen je namelijk hebt, hoe meer je ter plaatse kan doen.

Waarvoor?

De opbrengst van jullie fondsenwervingsacties gaat naar het project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van (bouw)materialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Hoeveel?

Het exacte bedrag dat nodig is, hangt o.a. af van het project en het werk dat jullie gaan doen. Bij het kampvoorstel wordt ook de nodige fondsenwerving meegedeeld.

Ter info

Voor alle ingezamelde extra fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers...), dekt waar mogelijk bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

SDGs

Goede gezondheid en welzijn Kwaliteitsonderwijs Eerlijk werk en economische groei Industrie, innovatie en infrastructuur Ongelijkheid verminderen Duurzame steden en gemeenschappen Verantwoorde consumptie en productie Vrede, justitie en sterke publieke diensten Partnerschap om doelen te bereiken
DSC02729

Programma

Je werkt ongeveer 6u per dag en 5 dagen per week, ’s avonds is er tijd voor ontspanning. In het weekend kunnen uitstappen worden gepland.

Verblijf

De vrijwilligers logeren op de Gunjur Project Lodge, op 500 meter van de zee. Er is een bar en er is een zwembad ter beschikking (opgelet, geen airco of ventilator en ook te zware elektrische apparaten kunnen niet gebruikt worden).

Maaltijden

De maaltijden worden voorzien door een kookploeg.

Reisgegevens

Vlucht op Banjul, daar wordt de groep op de luchthaven afgehaald door het project.

Reisdocumenten

Voor Gambia heb je een internationaal paspoort nodig.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties.

Er is een belangrijk risico op malaria en gele koorts in Gambia. Vaccinatie tegen gele koorts en malariatabletten (in combinatie met muggenwerende maatregelen) worden dan ook sterk aangeraden. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. deze en mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A, polio, buiktyfus, Meningokokken ACWY, hondsdolheid...).

Prijs

  • Inbegrepen: vlucht heen en terug, accommodatie en eten, administratie en voorbereiding, verzekering, vrije tijd, transport
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, persoonlijke medicatie en inentingen, maaltijden tijdens de vrije tijd

Voorbereiding

Na inschrijving organiseert Bouworde een infoavond voor deelnemers en ouders. We hebben ook een aanbod aan workshops, die mogelijks interessant kunnen zijn voor deze reis.


Terug naar boven